Zoeken

Into The Blue

  • Cinevision.be/nl quoteert Into The Blue met een 2/5
  • Regisseur: John Stockwell
  • Cast: Paul Walker, Jessica Alba, Scott Caan
  • Genre: Actiethriller
  • Duur: 110 minuten
  • Releasedatum: 02-11-2005
  • DVD: 30-03-2006
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Into The Blue"

Een stralende zon, een charismatisch vissersbootje, blakend strand, mooie onderwaterfauna en -flora, het strakke zwembroekje van Jessica Alba, het eerste halfuur van ‘Into The Blue’ is één lange reclameclip voor de Caraïben. Het overige anderhalf uur blijkt de nieuwste waterfilm van John Stockwell - de man regisseerde eerder de geflopte surffilm ‘Blue Crush’ - niet meer te zijn dan een schaamteloze kopie van ‘The Deep’.

Vier jonge duikers ontdekken een legendarisch scheepswrak, dat naar verluidt voor miljoenen aan goudstaven aan boord herbergt. Hun euforie wordt echter al snel getemperd als ze vlakbij dat mythische wrak stuiten op een neergestort vliegtuig met kilo’s cocaïne aan boord. Ze spreken af om beide vondsten geheim te houden om zo rivaliserende schattenjagers voor te zijn en als eersten een claim op de vondst te kunnen leggen. Het plan loopt echter grondig mis als een bende gevaarlijke smokkelaars hun illegale cargo op het spoor komt.

Zoals eerder vermeld, kiest Stockwell voor een exotische, relaxte regie, waarin hij rustig de tijd neemt om de potentiële vakantiebestemming uitgebreid in beeld te brengen. Niet alleen zorgt dit voor overbodige en oninteressante scènes, het zorgt er ook voor dat ‘Into The Blue’ nergens opwindend wordt en over de gehele lijn terecht saai genoemd mag worden. In de finale probeert scenarist Matt Johnson z’n kabbelende scenario te kruiden met een onrealistische dramatische twist en een pompeuze knalpartij op het water. Hoezeer hij ons wil trakteren op enkele verrassingen heeft de geoefende kijker de grote lijnen van het verhaal al heel snel beet en wordt het gelaten aftellen. Ook de soundtrack stelt bijzonder weinig voor; in plaats van aangename zomerse deuntjes doet Stockwell een beroep op loeiharde en enerverende rapsongs, waarvan we de uitvoerder niet eens willen kennen.

Paul Walker is een oude bekende uit het land van de crappy actiefilms, dus is de brave man in deze ‘Into The Blue’ beslist op z’n plaats. Hij wordt bijgestaan door een irriterende Scott Caan en een immer oogstrelende Jessica Alba. Maar La Alba mag dan nog één van de meest frisse verschijningen van het moment zijn, dat maakt van haar nog geen actrice. Net zoals een zomerse vakantievideo bezwaarlijk een film genoemd kan worden!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray