Zoeken

The Italian Job

  • Cinevision.be/nl quoteert The Italian Job met een 3/5
  • Regisseur: F. Gary Gray
  • Cast: Mark Wahlberg, Charlize Theron, Edward Norton, Jason Statham
  • Genre: Actie
  • Duur: 111 minuten
  • Releasedatum: 17-09-2002
  • DVD: 12-02-2004
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Paramount HE
Bekijk de cover van de film "The Italian Job"

Er is een verschil tussen remakes en restylings, vraag het maar aan hoofdrolspeler Mark Wahlberg. De laatste twee jaar speelde hij immers mee in een herinterpretatie van ‘Planet Of The Apes’ en in ‘The Truth About Charlie’, een vrij trouwe, echter wel tegenvallende remake van ‘Charade’. ‘The Italian Job’ behoort tot de eerste klasse. Het verhaal van de originele film met Michael Caine wordt haast volledig overboord gegooid en ruimt plaats voor een blitse wraakstory.

Wahlberg speelt Charlie Croker. Wanneer hij en zijn kompanen door een lid (Edward Norton) van zijn overvallersbende verraden wordt, zint hij op wraak. Zeker wanneer deze judas ook nog eens John Bridger (Donald Sutherland), veteraan en bezieler van de groep, naar het hiernamaals helpt. Een jaar later komt de bende terug samen en besluiten ze, met de hulp van Bridgers dochter (Charlize Theron), een plan op touw te zetten om de gestolen fortuinen terug te stelen.

Wie ‘The Italian Job’ zegt, denkt meteen aan mini-coopers. Ook in deze nieuwe versie staat het kleine vliegmachientje symbool voor de hoofdkraak van de film. De verschillende personages krijgen voldoende aandacht en zorgen voor verschillende geestige situaties. Jason Statham is hilarisch als Handsome Rob, maar de show wordt gestolen door Seth Green als Napster, een naam die hij zichzelf toebedeelde omdat hij er prat op gaat het populaire downloadprogramma te hebben uitgevonden. Charlize Theron is de vrouwelijke schakel in het geheel en bewijst eens te meer een prima actrice te zijn. Wahlberg daarentegen is geen Michael Caine, maar weet toch een aangename prestatie neer te poten. Edward Norton van zijn kant is prima als bad guy. ‘The Italian Job’ is vederlicht, onderhoudend topamusement. Weinig speciaal, maar met voldoende zwier gebracht om bijna twee uur te entertainen. Plezant!

DVD-Recensie
De dvd van ‘The Italian Job’ is een waar pareltje. Naast de traditionele bioscooptrailer, worden we ook getrakteerd op een interessante making of en enkele toffe fragmenten, waarin de mini-cooper zich van zijn beste kant laat zien. Als dat nog niet genoeg is, zijn er voor de liefhebbers nog altijd verwijderde scènes en zelfs bloopers. Een absolute must!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray