Zoeken

Just Friends

  • Cinevision.be/nl quoteert Just Friends met een 2/5
  • Regisseur: Roger Kumble
  • Cast: Ryan Reynolds, Amy Smart, Anna Faris, Chris Klein
  • Genre: Komedie
  • Duur: 83 minuten
  • Releasedatum: 26-04-2006
  • DVD: 22-02-2006
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "Just Friends"

We schrijven 1995 in New Jersey, de aan overgewicht lijdende Chris Brander (Ryan Reynolds) en de schoolvamp Jamie Palamino (Amy Smart) zijn de beste vrienden. Chris voelt echter meer dan alleen maar vriendschap voor Jamie. Wanneer hij een weldoordachte liefdesverklaring in Jamie’s jaarboek schrijft, komt deze echter in verkeerde handen terecht. Resultaat: Chris wordt door zowat heel de school uitgelachen, Jamie start een relatie met een andere jongen en Chris vlucht naar Los Angeles. Tien jaar later is Chris een sportieve, succesvolle rijkaard, die de ene vrouw na de andere verslindt. Wanneer hij door een noodlanding opnieuw in z’n geboortedorp belandt en Jamie terugziet, borrelen alle oude gevoelens opnieuw op. Zal Chris er deze keer in slagen om de liefde van z’n leven voor zich te winnen?

‘Just Friends’, een ietwat clichématige romantische komedie van Roger Kumble, moet het niet hebben van verrassende wendingen of goed doorwrochte plottwisten, maar wel van z’n schaamteloze humor en ietwat oergeromantiseerde liefdesverklaringen. De grappen zijn nergens briljant, maar toch verlagen de makers zich nergens tot het ongegeneerde ‘American Pie’-niveau. Gelukkig, want dit zorgt er voor dat er een deel van de grappen en grollen best te pruimen zijn. Niet dat we het bescheurden, maar de aanwezigheid van verschillende komische intermezzo’s zorgt wel voor onze milde oordeel. Want in het laatste halfuur loopt alles opnieuw faliekant mis. Het sentimentele gezwets steekt iets te veel de kop op en voelt eigenlijk nogal geforceerd in de tot dan toe zorgeloze en frisse komedie.

Ryan Reynolds is geen groot acteur en treedt al van in het begin van z’n carrière aan in verschillende dwaze tienerkomedies. Uit z’n vertolking in ‘Just Friends’ blijkt niettemin een grotere maturiteit en een duidelijke evolutie als acteur. Niet dat Reynolds ooit bestempeld zal worden als de volgende Marlon Brando, maar toch doet hij het meer dan behoorlijk. We willen ons niet voorstellen wat er zou gebeurd zijn als bijvoorbeeld Ben Affleck deze rol vertolkt zou hebben. Amy Smart en Anna Faris zijn prima op dreef, al is deze laatste opnieuw getypecast als domme, blonde bimbo.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray