Zoeken

Just Like Heaven

  • Cinevision.be/nl quoteert Just Like Heaven met een 3/5
  • Regisseur: Mark S. Waters
  • Cast: Mark Ruffalo, Reese Witherspoon, Jon Heder
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum: 07-12-2005
  • DVD: 04-05-2006
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Just Like Heaven"

Iedereen herinnert zich nog wel de klassieke plakker ‘Ghost’, waarin manlief Patrick Swayze plotseling opnieuw tevoorschijn kwam als een - jawel - geest. Toen ons de premisse van ‘Just Like Heaven’ ter ore kwam, vreesden we dan ook voor een flauw doorslagje van een al even flauwe film. Daarin speelt Reese Witherspoon immers de rol van een workaholic, die na een zware werkperiode om het leven komt in een auto-ongeluk. En dit vooraleer ze ooit in haar leven het genot van echte liefde heeft kunnen proeven. Ze keert terug als een verschijning, enkel waarneembaar voor de apathische en troosteloze David (Mark Ruffalo), die zopas z’n vrouw verloor.

Zeg nu zelf, alle reden om schrik te krijgen voor nieuwe variaties op geestige ongein en romantische pottenbakkersspelletjes. Maar niets is minder waar; ‘Just Like Heaven’ mag dan misschien niet uitblinken in originaliteit, de benadering van komedieregisseur Mark S. Waters (eerder regisseerde hij het frisse ‘Freaky Friday’ en hilarische ‘Mean Girls’!) is modern en tintelend. Bovendien is hij erin geslaagd z’n twee hoofdrolspelers zo in elkaar te laten opgaan dat er sprake is van een werkelijk wondermooie chemie. Niemand had immers kunnen vermoeden dat tegenpolen als Reese Witherspoon en Mark Ruffalo ooit zo’n frisse, tedere scènes zouden inblikken. En, ja, hun personages spreken misschien wel in alle mogelijke vormen van romantische schmaltz, de overgave waarmee de twee bekwame hoofdacteurs dit doen is zo overtuigend dat je er als kijker nauwelijks bij stilstaat.

Maar voor de niet-romantische zieltjes is ‘Just Like Heaven’ beslist ook een prettig filmpje. Naast allerlei genregebonden tafereeltjes, pakt deze prent ook uit met enkele hilarische scènes - de exorcismemontage is om duimen en vingers bij af te likken. Reken daarbij een zomerse, speelse soundtrack en ‘Just Like Heaven’ is één van de meest pretentieloze filmpjes die je op het moment zal tegengekomen. Geen hoogvlieger, maar wel een genietbaar tussendoortje die niets meer is dan het wil zijn. Aangenaam.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray