Zoeken

Just My Luck

  • Cinevision.be/nl quoteert Just My Luck met een 3/5
  • Regisseur: Donald Petrie
  • Cast: Lindsay Lohan, Chris Pine, Jason Lewis, Missi Pyle
  • Genre: Komedie
  • Duur: 98 minuten
  • Releasedatum: 05-07-2006
  • DVD: 24-04-2007
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Just My Luck"

Lindsay Lohan is een buitenbeentje. De laatste tijd komt ze veel meer in de media omwille van haar exuberante uitspattingen aan de zijde van vriendinnen als Paris Hilton en Britney Spears - eveneens twee sensatiegeile cultfiguren die vooral in het nieuws komen na een nieuwe stunt - en niet zo heel lang geleden zorgde La Lohan ook voor een pak controverse door haar ontwenningskliniek te gebruiken als hotel. Althans, zo getuigden enkele insiders. Wat er ook van moge zij, Lindsay Lohan is lang geen slechte actrice, maar het zou jammer zijn mocht ze dat door al haar buitensporig gedrag in de eerste plaats zelf vergeten. Haar beste film tot nu toe is nog altijd ‘Mean Girls’ en ook deze ‘Just My Luck’ kan die pretentieloze, maar goed uitgewerkte high school comedy niet van het hoogste schavotje stoten. Maar toch doet hij aardig z’n best.

De opzet van ‘Just My Luck’ is eenvoudig. Ashley (Lindsay Lohan) is een carrièrejaagster die zopas promotie kreeg en als opdracht heeft een groot promofeest te organiseren. Dat ze op jonge leeftijd al zo hoog op de ladder geklommen is, heeft echter niet zoveel te maken met haar werklustige attitude, maar veel meer met haar fikse dosis geluk. Ze is geboren voor het geluk en op één of andere manier draait eender welke situatie steevast in haar voordeel uit. Jake (Chris Pine) is dan weer volledig het tegenovergestelde; deze eeuwige pechvogel heeft nog niet veel geluk gekend en hij moet zich tevreden stellen met een simpel baantje in de lokale bowlingzaak. Als de twee tegengestelden elkaar ontmoeten op het door Ashley op touw gezette feestje en al snel tot kussen overgaan, gebeurt er iets wonderbaarlijks. Jake blijkt plots over Ashley’s geluk te beschikken en Ashley ondervindt hoe het is om de ene tegenslag na de andere te incasseren.

Alleen al het uitgangspunt van ‘Just My Luck’ biedt stof tot voldoende grappen en grollen én de humor raast dan ook aan een sneltreinvaart voorbij. Natuurlijk is het allemaal niet erg hoogstaand, maar toch wordt de prent nergens platvloers of vervalt hij in de typische voorgekauwde situaties. Het enige minpuntje - al zullen sommigen dat als een pluspunt beschouwen! - is dat ‘Just My Luck’ ook in het romantische genre hoge toppen wil scheren en de suikerzoete scènes tussen de twee hoofdrolspelers zijn niet altijd even geloofwaardig. Niettemin is ‘Just My Luck’, met een uitstekende Lindsay Lohan op kop, een ideaal filmpje voor een avondje ontspanning.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray