Zoeken

Kill Bill Vol. 2

  • Cinevision.be/nl quoteert Kill Bill Vol. 2 met een 5/5
  • Regisseur: Quentin Tarantino
  • Cast: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah, Michael Madsen
  • Genre: Actie
  • Duur: 140 minuten
  • Releasedatum: 21-04-2004
  • DVD: 13-10-2004
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Kill Bill Vol. 2"

Nadat Vernita Green (Vivica A. Fox) en O-Ren Ishii (Lucy Liu) reeds onder haar blinkende Hattori Hanzo-zwaard passeerden in ‘Vol. 1’, zet The Bride aka Black Mamba (Uma Thurman) haar wraaktocht verder in ‘Kill Bill Vol. 2’, een rechtstreekse ode aan enerzijds de spaghettiwesterns van Sergio Leone en anderzijds de Chinese martial arts-films. In ‘Vol. 2’ rekent de moordlustige vamp af met de alcoholicus Budd (Michael Madsen), éénoog Elle Driver (Daryl Hannah) en de onvermijdelijke Bill (David Carradine).

Zij die bij deel één klaagden over een gebrek aan uitdieping, krijgen van wonderboy Quentin Tarantino lik op stuk. In ‘Vol. 2’ worden we getrakteerd op spitante dialogen, hilarisch excentrieke nevenpersonages en eigenzinnige plotwendingen. De kipkapmontage werkt geweldig en de onchronologische vertelstructuur (QT’s handelsmerk!) komt het verhaal duidelijk ten goede. Uma Thurman is zonder twijfel de coolste chick van de laatste tien jaar (dat kapsel! die bril! die stijl!) en draagt de film op overtuigende wijze. Waar ze in ‘Vol. 1’ helemaal alleen in de schijnwerpers stond, moet ze hier de screentime delen met de sadistische, maar evenwel enorm geestige David Carradine, die als Bill waarschijnlijk de rol van zijn leven speelt. In bijrollen schitteren Michael Madsen, maar vooral een grootse Daryl Hannah, die voor het eerst in haar carrière dergelijk crimineel creatuur neerpoot. Ook verdient Michael Parks een speciale vermelding als de komische Esteban.

In ‘Vol. 2’ zit minder actie, maar de confrontaties tussen de protagonisten zijn des te wreder. Onze persoonlijke favoriet is de showdown tussen Elle en The Bride, een explosieve cocktail van gewelddadige actie en QT-humor. Een belangrijk aspect in elke Tarantino-film is de muziek. Ritmische salsamuziek wisselt wonderwel af met rockabilly en doortastende westerndeuntjes van grootmeester Ennio Morriconne. Verhaaltechnisch speelt ‘Vol. 2’ op verschillende fronten. Naast de geweldige wraakstory, wordt ook het onmogelijke liefdesverhaal tussen Bill en The Bride, van wie we eindelijk de echte naam te weten komen, uitgediept.

‘Kill Bill’ is een huzarenstukje. ‘Vol. 1 & 2’ vormen samen een heuse klassieker, een wondermooi episch wraakdrama, waarin plaats wordt gemaakt voor bikkelharde vechtscènes, knetterende dialogen, schitterende humor en een fantastische cinematografie. Een werkje om te koesteren, fuckin’ A!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray