Zoeken

Knocked Up

  • Cinevision.be/nl quoteert Knocked Up met een 3/5
  • Regisseur: Judd Apatow
  • Cast: Katherine Heigl, Seth Rogen, Paul Rudd, Leslie Mann
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 129 minuten
  • Releasedatum: 10-10-2007
  • DVD: 07-02-2008
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Knocked Up"

Het kan dus toch, een romantische komedie die niet bevolkt wordt door opgehitste tieners die gedreven worden door hun hormonen, maar wel door een stelletje doodgewone twentysomethings, die in een situatie terechtkomen waar ze totaal niet op voorbereid zijn.

Het nieuwbakken koppel tegen wil en dank bestaat uit Allison (Katherine Heigl), een gebeten carrièrevrouw, en Ben (Seth Rogen), een lowlife die samen met z’n vrienden een website wil opstarten over vrouwelijk naakt in films. Jawel, deze jongen heeft een ambitieus leven. Hoewel de twee absolute tegenpolen zijn - Allison is de perfecte schoonheid, terwijl Ben met z’n gezette voorkomen, semi-geschoren look en krullerige haardos al blij mag zijn als hij met een meisje aan de klap raakt - belanden ze toch in bed, weliswaar goed beschonken en geen moment beseffend waar ze mee bezig zijn. Dat blijkt twee maanden later nog maar eens als Allison erachter komt dat ze zwanger is en een schadeloos slippertje uitdraait in een nine months stand. Zullen de twee erin slagen een succesvolle relatie op te bouwen?

Het meer dan twee uur durende ‘Knocked Up’ is een stevige zit; doorgaans bestrijken dergelijke filmpjes niet meer dan anderhalf uur en dan heb je ook het gevoel dat je genoeg gezien hebt. Hier niet. Regisseur Judd Apatow (hij maakte een paar jaar terug ook al het zéér geinige ‘The 40 Year Old Virgin’) dompelt z’n originele verhaal onder in een leuke en realistische setting en is veel meer geïnteresseerd in het vertellen van een mooi, lief en aandoenlijk verhaal dan in het goedkoop scoren met vulgariteiten. Slechts heel sporadisch - vooral als Bens boertige huisgenoten in beeld komen - daalt de film af naar platvloersheid, maar niet lang daarna trekt Apatow, die ook het scenario pende, dat weer recht met een oprecht emotionele scène of een clownesk grapje dat wel werkt; Ben, die met de kinderen van z’n toekomstige schoonzus speelt bijvoorbeeld.

Katherine Heigl is nog geen ster in Hollywood, maar liefhebbers van het betere seriewerk zullen haar beslist kennen uit de reeks ‘Grey’s Anatomy’. Haar rol in ‘Knocked Up’ sluit daar heel mooi op aan en hoewel ze op het eerste gezicht nogal beperkt lijkt als actrice, werken haar onschuldige glimlachje en ontwapenende karaktertrekjes hoogst aanstekelijk. Voor Seth Rogen geldt eigenlijk hetzelfde. Hoe hij zijn personage laat evolueren van een ongemanierde boerenkinkel naar een lieflijke en zorgzame vader in spé voelt dit keer zelfs niet aan als een cliché en het levert zelfs een hele trits charmante scènes op. Het einde is voorspelbaar (hallo, iedereen weet wat er gebeurt na negen maanden) en je kan ook op voorhand voorspellen hoe de verstandhoudingen tussen de personages uiteindelijk zullen uitdraaien, maar dat vormt op geen enkel moment een probleem. Lieflijk filmpje.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray