Zoeken

Kung Fu Hustle

  • Cinevision.be/nl quoteert Kung Fu Hustle met een 3/5
  • Regisseur: Stephen Chow
  • Cast: Stephen Chow, Way Yuen, Qiu Yuen
  • Genre: Actiekomedie
  • Duur: 99 minuten
  • Releasedatum: 13-07-2005
  • DVD: 24-11-2005
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Kung Fu Hustle"

Drie jaar na het hilarische, hypersuccesvolle ‘Shaolin Soccer’, verpulverde Stephen Chow afgelopen halfjaar alle records met z’n nieuwste boreling: de al even geestige als actievolle misdaadfilm ‘Kung Fu Hustle’.

Sing (Stephen Chow) is vastbesloten een gevreesde gangster te worden en wil niets liever dan toetreden tot de notoire ‘Bende van de Bijl’. Daarvoor moet hij wel eerst met wapens leren omgaan en bewijzen dat hij het aandurft om mensen te beroven of zelfs vermoorden. Terwijl Sing alle moeite van de wereld doet om zich te bewijzen als een volwaardig lid, is de ‘Bende’ verwikkeld in de strijd om de heilige straat, die beschermd wordt door een ongewoon allegaartje individuen.

Hoewel ‘Kung Fu Hustle’ zich in de eerste plaats profileert als een goedlachse komedie, pakt hij uit met enkele visueel verbluffende, hoogstaande actiescènes, waar de makers van onder andere ‘Hero’ nog een puntje kunnen aan zuigen. Het tien minuten durende gevecht met de snaren is een cinematografisch hoogtepunt uit de Aziatische filmwereld en deed - mede door de kippenvelsoundtrack - bij ons de haren stijl rechtop staan. Ook het finalegevecht is mooi gechoreografeerd, al duurt dit iets te lang om de aandacht van de kijker voor de volle lengte vast te houden. Toch speelt humor de boventoon. De verschillende clowneske situaties volgen elkaar in sneltempo op en de graad van absurditeit overstijgt bij momenten zelfs deze van ‘Shaolin Soccer’. Tranen hebben we gelachen met onder andere de ongezien grappige achtervolging te voet of het messenwerpen van hoofdpersonage Sing. Dat het verhaaltje samengetrokken is uit onwaarschijnlijke plotwendingen, de verschillende personages wandelende karikaturen zijn en de acteerprestaties weinig voorstellen (de bloemige, kenmerkende Aziatische over the top vertolkingen swingen ook hier de pan uit!), nemen we er maar al te graag bij. Uiteindelijk is deze anderhalf uur durende wildgroei aan ongerijmdheid en visueel genot een erg vermakelijk actiekomedietje, zoals er op Amerikaanse bodem veel te weinig gemaakt worden.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray