Zoeken

American Psycho 2

  • Cinevision.be/nl quoteert American Psycho 2 met een 3/5
  • Regisseur: Morgan J. Freeman
  • Cast: Mila Kunis, William Shatner, Geraint Wyn Davies
  • Genre: Thrillerkomedie
  • Duur: 88 minuten
  • Releasedatum DVD: 25-07-2002
  • Distributeur DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "American Psycho 2"

Rond de eeuwwisseling was ‘American Psycho’ meteen een tot culthit uitgeroepen thriller. Het draait hier niet om de verdere gruweldaden van de losgelaten Patrick Bateman, maar wel om de lotgevallen van een op het eerste zicht doodsbraaf meisje.

Reeds op jonge leeftijd heeft Rachael Newman (Mila Kunis) veel commentaar op mensen rondom haar. Zo heeft ze weinig goeds over voor haar babysitter, die Rachael meeneemt naar haar afspraakje met seriemoordenaar Patrick Bateman (Michael Kremko). Terwijl Bateman zijn moord voorbereidt op de babysitter, weet Rachael zich te bevrijden. Ze neemt het eerste beste wapen in haar buurt en boort het door Bateman. De zaak is voor lange tijd onopgelost gebleven, Bateman is dood. Naar aanleiding van deze gebeurtenis neemt FBI-er Bobby Starkman (William Shatner) zelfs ontslag bij zijn korps. Ettelijke jaren later is Rachael studente gedragsstudie, Starkman is één van haar professoren. Ze wil zo graag bij de FBI komen en als opstapje heeft ze Starkman nodig. Deze inmiddels aangekomen ex-FBI-er houdt immers verkiezingen voor een nieuwe assistente, een post die Rachael zichzelf al heeft toegewezen.

In dit vervolg is er geen plaats meer voor psychologische zenuwspelletjes (of je moest de sommige bezoekjes van Rachael aan haar psychiater tot die categorie rekenen). De humor komt in deze film sterker naar boven en de moorden volgen elkaar veel sneller op. Mila Kunis zet met haar frisse verschijning een overtuigende rol neer als enige overlevende van Bateman. De hele film wordt vooral verteld vanuit het oogpunt van het vrouwelijke hoofdpersonage. Het is haar show. Met monologen en vertellingen tussendoor worden we op de hoogte gehouden van haar gedachtegang. Zonder franjes wordt deze ‘American Psycho 2’ naar de kijker toe geserveerd, op een gruwelijk bedje van komedie en bloedsaus. Geen hoogvlieger, maar pretty amusing.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray