Zoeken

The Lake House

  • Cinevision.be/nl quoteert The Lake House met een 2/5
  • Regisseur: Alejandro Agresti
  • Cast: Sandra Bullock, Keanu Reeves, Christopher Plummer
  • Genre: Romantisch drama
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum: 02-08-2006
  • DVD: 15-11-2006
  • Distributeur: Warner Bros
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "The Lake House"

‘Speed’ betekende in 1994 de definitieve doorbraak voor actrice Sandra Bullock en acteur - of wat daarvoor zou moeten doorgaan - Keanu Reeves. Meer dan een decennium later staan ze opnieuw samen voor de camera in ‘The Lake House’, een remake van het Koreaanse ‘Siworae’ uit 2000.

Kate Forster (Sandra Bullock) acht de tijd rijp voor verandering en geeft haar semi-succesvolle praktijk in een provinciaal dorpje op voor een hectische job in een druk ziekenhuis te Chicago. Het enige wat Kate echt zal missen, is haar huurhuisje aan het meer. Ze laat een briefje achter voor de volgende huurder, waarin ze vraagt de post door te sturen en waarin ze de eigenaardige pootafdrukken verklaart. De architect Alex Wyler, de nieuwe huurder, treft het huis echter in een erg povere staat aan en besteedt geen aandacht aan het briefje van Kate tot er een hond in z’n verfpot trapt en de door Kate beschreven pootafdrukken achterlaat. Volledig in de war, schrijft Alex een brief aan Kate en tot hun beider verbazing ontdekken ze dat ze beiden in een ander jaar blijken te leven.

‘The Lake House’ biedt heel wat ruimte tot creativiteit, maar de uiteindelijk uitwerking van Argentijns cineast Alejandro Agresti, bekend van het vertederend mooie ‘Valentin’, is niets meer dan voorspelbaar. Agresti trakteert de kijker nergens op aangename verrassingen en door de nogal warrige opbouw - niet dat we niet kunnen volgen, maar het is allemaal nogal rommelig uitgewerkt - geloof je ook nooit in de ontluikende liefdesrelatie tussen de twee hoofdrolspelers. Visueel verdient Agresti wel een pluim; hoewel hij duidelijk kiest voor klassieke mooifilmerij (geen misselijkmakende camerabewegingen te bespeuren!), schiet hij toch geregeld adembenemende plaatjes - vooral de scènes rond het huis zijn om van te smullen.

Het is gewaagd om het woord acteren en Sandra Bullock in dezelfde zin te gebruiken, maar toch blijkt de actrice het afgelopen jaar heel wat aan maturiteit gewonnen te hebben. In ‘Crash’ had ze een korte, maar opvallend ingetogen rol, en ook hier overtuigt ze met een eenvoudige, maar gepaste vertolking. Keanu Reeves heeft echter nog steeds even weinig uitstraling als weleer, waardoor de romantische chemie helemaal nergens te bespeuren is. Met een andere hoofdrolspeler en een ietwat gedurfdere uitwerking had ‘The Lake House’ een erg fijn filmpje kunnen worden; nu is het niet meer dan veilige eenheidsworstcinema.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray