Zoeken

The Last Kiss

  • Cinevision.be/nl quoteert The Last Kiss met een 3/5
  • Regisseur: Tony Goldwyn
  • Cast: Zach Braff, Casey Affleck, Jacinda Barrett
  • Genre: Drama
  • Duur: 104 minuten
  • Releasedatum: 08-11-2006
  • DVD: 27-07-2007
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "The Last Kiss"

Ken je het gevoel dat je, hoe hard je ook probeert, je relatie op de klippen voelt lopen? Of dat je toch liever een vrij man blijft in plaats van je te binden aan één of ander bezitterig meisje? Of dat je voordat je je lot definitief wil verbinden aan de vrouw van je leven toch nog even andere horizonten wil opsnuiven om jezelf terdege te overtuigen dat er geen leukere vis in de zee zwemt? Als je geregeld wakker ligt van één of meerdere van deze relationele problemen, dan is ‘The Last Kiss’ een film voor jou. Als je echter gewoon uit bent op een rustig kabbelend, maar toch eindeloos sympathiek tussendoortje, dan zal deze remake van het Italiaanse ‘L’Ultimo Bacio’ je ook wel kunnen bekoren. Hetzij tot op zekere hoogte.

We hebben lang getwijfeld of we ‘The Last Kiss’ nu eigenlijk een goede of minder goede film vonden. In wezen gaat het allemaal goed vooruit, bevat de prent enkele niet te versmaden lieve scènes en zijn de acteurs goed op dreef, maar tegelijkertijd is het geheel nogal oppervlakkig en hebben we op het einde van de rit het gevoel dat sommige personages niet meer zijn dan grote mysteries. We weten niet goed waar we ze kunnen plaatsen omdat ze ofwel alle clichés bevestigen ofwel afgevoerd worden om daarna nooit meer te verschijnen. Wat ons uiteindelijk toch overtuigd heeft om ‘The Last Kiss’ een derde ster toe te kennen, is de charmante lijzigheid waarmee het verhaal verteld wordt.

Enkele jaren geleden riepen we Zach Braff uit tot nieuwe wonderboy van de hedendaagse auteurscinema. Z’n regiedebuut ‘Garden State’, waarin hij tevens de hoofdrol voor z’n rekening nam, vinden we nog steeds één van de betere genreoefeningen van de laatste jaren, dus z’n hoofdrol in ‘The Last Kiss’ was dan ook een logisch gevolg. Hoewel Braff uitstekend z’n mannetje staat, hebben we af en toe het gevoel dat z’n vertolking hier een goedkoper doorslagje was van z’n fenomenale prestatie enige tijd terug. Verrassend overtuigend is dan weer Casey Affleck, die na het sympathieke ‘Lonesome Jim’ opnieuw een ingetogen, maar mooie vertolking neerpoot. Affleck mag dan niet het supertalent zijn, z’n acteerprestaties zijn toch stukken aangenamer dan die van z’n bekendere broer. Aan vrouwelijke zijde is het vooral uitkijken naar Jacinda Barrett en Rachel Bilson; beiden doen hun best, maar écht overtuigen doen ze nooit. Tussen al dit jong acteergeweld merken we ook prima vertolkingen op van Blythe Danner en Tom Wilkinson, al is de plot rond hun relatie overbodig en oninteressant.

‘The Last Kiss’, geregisseerd door acteur-cineast Tony Goldwyn, laat zich moeiteloos bekijken, maar meer dan een onderhoudende avond houd je er niet aan over.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray