Zoeken

American Wedding

  • Cinevision.be/nl quoteert American Wedding met een 1/5
  • Regisseur: Jesse Dylan
  • Cast: Jason Biggs, Alyson Hannigan, Eugene Levy
  • Genre: Komedie
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum: 17-09-2003
  • Distributeur: UPI
Bekijk de cover van de film "American Wedding"

Na hopeloos puberale fratsen in ‘American Pie’ en ‘American Pie 2’, krijgen we in ‘American Pie: The Wedding’ een nieuwe stap in het leven van Jim Levinstein (Jason Biggs) voorgeschoteld: het huwelijk. Eindelijk trouwt hij met zijn grote liefde Michelle (Alyson Hannigan), maar dat dit niet zonder slag of stoot gebeurt valt te verwachten. Zijn vrienden zijn nog dezelfde uilskuikens als weleer en sleuren Jim mee in hun onbezonnen avonturen. Wanneer de voorbereidingen van het huwelijk van start gaan, valt Jim van de ene mislukking in de andere.

De grappen in dit derde deel zijn ondermaats en staan nog steeds bol van dezelfde vulgariteit als de twee vorige delen. Waar alles in de eerste film nog nieuw overkwam en de personages onbekend waren, voegen de scenaristen van dit derde avontuur niets meer toe aan de karakters en voelen ze zich genoodzaakt nieuwe personages te introduceren om verveling tegen te gaan. Jason Biggs kan niet acteren en het is dan ook een verschrikking om hem deze film te zien dragen. Ook de vertolking van Seann William Scott als de irritante Stifler werkt alsmaar meer op de zenuwen.

Toch bevat ‘American Pie: The Wedding’ ook een leuk moment. Ergens halverwege organiseert Jim een etentje met zijn schoonouders bij hem thuis, net wanneer zijn vriendenkring in hetzelfde huis een vrijgezellenfuif op touw hebben gezet. Alleen bij deze ongeveer tien minuten durende scène moesten we spontaan lachen, het overige anderhalf uur is onderbroekenlol van de ergste soort. Ook Eugene Levy, anders normaal prima op dreef als bezorgde vader, laat maar een matte indruk na. Flauwe kost!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray