Zoeken

The Legend Of Zorro

  • Cinevision.be/nl quoteert The Legend Of Zorro met een 2/5
  • Regisseur: Martin Campbell
  • Cast: Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones, Rufus Sewell
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 129 minuten
  • Releasedatum: 26-10-2005
  • DVD: 23-03-2006
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "The Legend Of Zorro"

Zeven jaar na de release van het entertainende, maar weinig hoogstaande ‘The Mask Of Zorro’ trekt Antonio Banderas opnieuw de Zorro-plunje aan voor ‘The Legend Of Zorro’, een al even weinig memorabele sequel die op hetzelfde elan verder borduurt. Banderas springt nog steeds van hot naar her, voert eindeloze discussies met z’n trouwe kameraad Tornado, een paard dat zowel tequila drinkt als pijp rookt, en ligt in een voortdurend gekibbel met z’n eega Elena, een rol voor Catherine Zeta-Jones. Bovendien bevat ‘The Legend Of Zorro’ een ode aan de legendarische dronkemansscène uit ‘Cat Ballou’ - alleen is Banderas geen Lee Marvin en is de scène dus niet eens half zo grappig.

Voor de regie tekende opnieuw Martin Campbell, in het verleden verantwoordelijk voor het eerste deel en tevens regisseur van de Bond-films ‘GoldenEye’ en het binnenkort uit te komen ‘Casino Royale’. ’s Mans camerabewegingen zijn routineus, onschuldig en vooral afgezaagd. Nee, we ijveren absoluut niet voor wilde beeldvoeringen waarbij onze maag zich in allerlei bochten wringt, maar de slome wijze waarop Campbell een zoveelste duel of explosie in beeld brengt getuigt van bitterweinig liefde voor z’n verhaal. Alsof hij deze hopeloos overbodige mantel- en degenfilm uitsluitend nodig heeft om z’n carrière terug op te krikken. Voeg daar bovendien nog aan toe dat het eeuwig ruziënde koppel uit het eerste deel hier gezelschap gekregen hebben van een kloeke zoon, die z’n vader zonder problemen helpt bij het uitroeien van snoodaards, hem uit de gevangenis bevrijdt en bovendien een beslissende schakel is in de romantische reünie tussen zijn ouders.

‘The Legend Of Zorro’ is niet alleen eindeloos kinderachtig, hij is ook nergens grappig of opwindend. Het acteerwerk van Antonio Banderas staat ingesteld op automatische piloot - het wordt hoog tijd dat de Spaanse posterboy nog eens een hit scoort - en Catherine Zeta-Jones kan nu eenmaal veel meer dan holle dialogen afhaspelen in een diep uitgesneden jurk. Reken daarbij nog de aanwezigheid van Rufus Sewell als bad guy, een rol die hij eerder weliswaar naar behoren vervulde in ‘A Knight’s Tale’, en je hebt een bont allegaartje acteurs, die dit allen al eerder en beter gedaan hebben. ‘The Legend Of Zorro’ zal liefhebbers van het genre misschien nog enkele kicks kunnen bezorgen; wij vonden het niettemin een zeer overbodige film!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray