Zoeken

America’s Sweethearts

  • Cinevision.be/nl quoteert America’s Sweethearts met een 4/5
  • Regisseur: Joe Roth
  • Cast: John Cusack, Catherine Zeta-Jones, Billy Crystal, Julia Roberts
  • Genre: Komedie
  • Duur: 102 minuten
  • Releasedatum: 31-10-2001
  • DVD: 01-10-2007
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "America’s Sweethearts"

Eddie Thomas (John Cusack) en Gwen Harrison (Catherine Zeta-Jones) zijn het meest succesvolle filmkoppel. Ze speelden al negen films samen en staan symbool als het droomkoppel van Hollywood. Wanneer Eddie, Gwen echter betrapt met een Spanjaard (Hank Azaria) is hun huwelijk voorbij. Anderhalf jaar later staat er een belangrijke gebeurtenis op het programma, hun laatste film samen. Zowel Gwen als Eddie, die nog steeds in een instelling zit, zijn niet geïnteresseerd. Persverantwoordelijke Lee (Billy Crystal) en Gwens manager en zus Kiki (Julia Roberts) werken echter nauw samen om het duo warm te krijgen. Wanneer ze er eindelijk in slagen loopt de hele situatie uit de hand. De regisseur (Christopher Walker), houdt tot ergernis van de producer (Stanley Tucci), de film gegijzeld, Eddie is hopeloos verliefd op Kiki en Gwens Spaanse vriend verschijnt woedend ten tonele.

‘America’s Sweethearts’ is geen zware kost, maar toch vraagt de film een zekere aandacht van de kijker. In de eerste plaats is het een komedie, die zeer scherp uitpakt tegenover Hollywood. De grappen volgen elkaar in sneltempo op, en zijn vooral van verbale aard. Het script is zonder enige twijfel het toppunt van genialiteit en is naar de hand van Billy Crystal, die tevens ook de productie van deze prent op zich nam. John Cusack speelt de gefrustreerde ex, die garant staat voor enkele messcherpe one-liners. Catherine Zeta-Jones. kwijt zich meer en meer van haar brave meid-imago en speelt een takkewijf in hart en nieren. Julia Roberts zorgt op een erg overtuigende manier voor de romantische noot. Ook Crystal acteert erg sterk.

Verder zien we nog Hank Azaria als de overdreven potente Hector, Stanley Tucci als de egocentrische alleen maar aan geld denkende filmproducer, Alan Arkin als psychische begeleider en Christopher Walken als de excentrieke mafkees van een regisseur!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray