Zoeken

Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid

  • Cinevision.be/nl quoteert Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid met een 1/5
  • Regisseur: Dwight Little
  • Cast: Johnny Messner, KaDee Strickland, Matthew Marsden
  • Genre: Horror
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum: 01-12-2004
  • DVD: 07-04-2005
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid"

In 1997 verwierf de sleeper ‘Anaconda’ een onverwacht cultstatus. Anno 2004 zag filmmaker Dwight Little - de brave man regisseerde tot op heden hoofdzakelijk tv-series - z’n kans een vervolg te draaien, dat naar traditionele Hollywood-normen spannender, gruwelijker en grootser moest worden.

Het resultaat is ‘Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid’, waarin een stelletje wetenschappers richting Borneo trekken, alwaar in hartje jungle de felbegeerde bloedorchidee groeit. De ontdekking van deze orchidee betekent een belangrijke vooruitgang en kan er mede voor zorgen dat de mens een langer leven kan leiden. Eenmaal in Borneo krijgen de wetenschappers af te rekenen met onvoorziene tegenstanders: reuzenanaconda’s!

In de categorie ‘meest overbodige films van het jaar’ presenteert Dwight Little ons deze van ergerlijke en afgezaagde clichés en lachwekkend slechte acteerprestaties bolstaande horrorprent, waarin de voornaamste spanning eens te meer gebaseerd is op het aloude afvallingsthema. Het hoeft niet gezegd dat er naast de voortdurende dreiging der anaconda’s ook nog eens hevige strubbelingen in de groep plaatsvinden, die het stelletje wetenschappers in twee kampen opsplitst. Wat er ook moge gebeuren, als kijker ga je nooit meeleven met de lotgevallen van de omhooggevallen en irrationele personages.

Het ergste aan ‘Anacondas’ is misschien wel de stevige brok sérieux, waarmee deze film gepresenteerd wordt. Nooit wordt er ruimte gelaten voor een grapje en de makers schilderen alle hopeloos ridicule situaties af als realistisch en plausibel. Voor de cast werd geopteerd voor een stelletje nobele onbekenden, waaronder Johnny Messner, KaDee Strickland en Matthew Marsden in de belangrijkste rollen. ‘Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid’ is een pijnlijk onleuke horrorfilm, die al in z’n eerste helft definitief kopje onder gaat!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray