Zoeken

A Lot Like Love

  • Cinevision.be/nl quoteert A Lot Like Love met een 3/5
  • Regisseur: Nigel Cole
  • Cast: Ashton Kutcher, Amanda Peet, Taryn Manning
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 107 minuten
  • Releasedatum: 24-08-2005
  • DVD: 08-02-2006
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "A Lot Like Love"

Er zijn zo van die films, waarbij je vanaf het begin weet dat het snor zit. Films, die je al vanaf hun openingsscène een glimlach op het gelaat weten te toveren door hun onweerstaanbare charme, gepaste soundtrack en aangename acteurskeuze. ‘A Lot Like Love’ is zo’n film; het eerste moment waarop we kennismaken met de personages van hoofdrolspelers Ashton Kutcher en Amanda Peet wekt onze interesse.

Ze spelen twee jonge afgestudeerden, die beiden wachten op een vliegtuig naar New York. Eens in The Big Apple beleven ze een onvergetelijke dag, zweren ze elkaar terug te zien en wisselen ze telefoonnummers uit. ‘A Lot Like Love’ vertelt het verhaal hoe deze twee personages elkaar in de loop van zeven jaar tijd verschillende malen terugzien in variërende situaties. Door deze aanpak voelt de prent soms wat fragmentarisch aan, maar toch kan dit de pret niet bederven. Want door met deze karakters kennis te maken en hun levensloop gedurende zeven jaar te volgen, hebben we het gevoel dat we weten wie de personages zijn. Het zijn geen wandelende karikaturen, maar mensen van vlees en bloed, die reflecteren over levensbeslissingen. Het interessante hieraan is bovendien dat we steeds de keuzes van de personages zien en vervolgens een jaartje later welk gevolg dit teweeg heeft gebracht.

Dat ‘A Lot Like Love’ daarenboven gelardeerd is met fijne humor en herkenbare situaties is een aangename surplus. Ook de romantiek wordt niet breed over het scherm gesmeerd, maar is subtiel aanwezig in enkele sleutelscènes. De scenaristen verpesten hun film niet met oeverloos melodramatisch geleuter, maar pakken uit met grappige en goed geschreven dialogen, die je niet zou verwachten in een op het eerste zicht voorspelbare genrefilm. Enkel het einde valt een beetje uit de toon, maar kan niet beletten dat we ons tot dan toe erg goed geamuseerd hebben. Reken daarbij nog de enthousiaste, zwierige acteerprestaties van Ashton Kutcher en Amanda Peet en je hebt dik anderhalf uur gegarandeerd filmplezier.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray