Zoeken

Made Of Honour

  • Cinevision.be/nl quoteert Made Of Honour met een 2/5
  • Regisseur: Paul Weiland
  • Cast: Michelle Monaghan, Patrick Dempsey, Kevin McKidd
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 101 minuten
  • Releasedatum: 18-06-2008
  • DVD: 23-10-2008
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Made Of Honour"

Als iets aanslaat in Hollywood kan je er prat op gaan dat er vroeg of laat een vervolg of een remake van zal komen. ‘Made Of Honour’ mag dan wel ogen als een op zichzelf staand project, de parallellen met de hitkomedie ‘My Best Friend’s Wedding’ zal geen enkele romantische ziel ontgaan.

Enig verschil: waar het toen ging om een vrouw die haar beste kameraad aan een andere bruid moest laten, betreft het hier een New Yorkse rokkenjager die zijn beste vriendin uit de verliefde klauwen van een Schotse hertog tracht te halen. Tom (Patrick Dempsey) heeft al met ontelbaar veel vrouwen de lakens gedeeld, maar er is maar één waar hij zijn diepste gevoelens mee deelt: de beminnelijke Hannah (Michelle Monaghan), die hij al tien jaar beschouwt als zijn soulmate en meteen ook de enige vrouw in zijn leven waarmee hij nog niet in bed belandde. Als ze voor haar job zes weken naar Schotland moet, wordt Tom plots getroffen door een hem onbekend gevoel: liefde. Als Hannah echter terugkeert, blijkt het te laat. Ze heeft zich in tussentijd verloofd met Colin (Kevin McKidd) en bombardeert Tom tot made of honour, ofte: eerste bruidsmeisje.

Regisseur Paul Weiland verdiende in het verleden zijn sporen als maker van verschillende ‘Mr. Bean’-episodes, dus is het niet onlogisch dat ook in ‘Made Of Honour’ alles tot een karikaturaal niveau uitvergroot is. Een romantische komedie vraagt anno 2008 niet om veel subtiliteit - al is het altijd fijn als ze ons nog eens weten te verrassen natuurlijk - en daar is deze zoveelste genreoefening het levende bewijs van. Alle clichés passeren gretig de revue en de nevenkarakters zijn wandelende stereotiepen (de hele Schotse gemeenschap wordt herleid tot kilts, haggis en doedelzakken), terwijl de doorwinterde al van het prille begin in het snuitje heeft wie uiteindelijk met wie de grote stap zal zetten. ‘Made Of Honour’ wil weinig meer dan z’n hoofdzakelijk vrouwelijke publiek behagen met romantische ideaaltaferelen, die veeleer geïnspireerd zijn op melige stationsromannetjes dan op het echte leven.

Patrick Dempsey ligt sinds ‘Grey’s Anatomy’ goed in de markt en zijn oestrogeenverhogende glimlach zal bij veel vrouwen hetzelfde resultaat losweken als bij de vele grieten die hij in de film het bed inpraat. De transformatie van arrogante kwal naar gevoelige verliefde ziel verloopt echter niet zo geloofwaardig en de klik met co-ster Michelle Monaghan (nochtans wel goed op dreef) ontbreekt. Net zoals de klik tussen film en kijker uitblijft.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray