Zoeken

The Man

  • Cinevision.be/nl quoteert The Man met een 1/5
  • Regisseur: Les Mayfield
  • Cast: Samuel L. Jackson, Eugene Levy, Miguel Ferrer
  • Genre: Komedie
  • Duur: 83 minuten
  • Releasedatum: 11-01-2006
  • DVD: 26-10-2006
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "The Man"

Er zijn maar weinig acteurs die in dit nieuwe millennium al in zoveel films geacteerd hebben als Samuel L. Jackson. De man heeft een onweerstaanbare présence, waarmee hij doorgaans de meest koudbloedige kijker weet te charmeren, maar toch stellen we ons danig vragen over z’n carrièreplanner. Achtereenvolgens stond de Amerikaanse superster in wanproducten als ‘Basic’, ‘SWAT’, ‘The Incredibles’ en ‘xXx²’. Oké, hij maakte een kort optreden in de nieuwste en finale ‘Star Wars’-aflevering, maar de kwaliteiten van die film kunnen we moeilijk zijn verdienste noemen. Met ‘The Man’ krijgt hij opnieuw een hoofdrol toebedeeld; dit keer geen bombastische, inhoudsloze actiefilm, maar een lekker ouderwetse buddykomedie.

Althans, zo redeneerden we na het zien van de trailer; na een eerste kijkbeurt wordt immers duidelijk dat z’n nieuwste zo mogelijk nog inhoudslozer is dan al z’n recente actiefilms samen. Om nog maar te zwijgen van de wildgroei aan slechte smaak, pijnlijk slechte grappen én de aanwezigheid van Eugene Levy, die z’n typetje uit ‘American Pie’ op inspiratieloze wijze nog een keertje overdoet. Jackson zelf komt nog min of meer uit de verf, want, laten we eerlijk zijn, de man kan acteren. Maar je mag nog de beste acteur ter wereld zijn, als je de meest debiele dialogen moet debiteren, kan niemand volledig overtuigen. Dat alleen uitstraling niet genoeg is, bewijst immers het infantiele scenario, dat nog meer plotwendingen heeft dan slechte grappen en zich geen enkele keer de moeite getroost om z’n personages deftig voor te stellen.

De weinige actiescènes zijn bovendien van bedroevend niveau; ze zijn wanordelijk gefilmd en bevatten overigens tal van hiaten. Aan het roer van dit alles staat Les Mayfield, die ons in het verleden al trakteerde op tweederangs humor als ‘Encino Man’, ‘Flubber’ en ‘Blue Streak’. Met ‘The Man’ voegt hij daar een gelijkwaardige opvolger aan toe. We zitten alweer aan het einde van deze recensie en nu realiseren we ons plotseling dat we nog niets over het verhaal verteld hebben. Ach, wat doet het er ook toe, hoe minder u over deze film weet, hoe beter!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray