Zoeken

Man Of The House

  • Cinevision.be/nl quoteert Man Of The House met een 2/5
  • Regisseur: Stephan Herek
  • Cast: Tommy Lee Jones, Anne Archer, Christine Milian
  • Genre: Komedie
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum: 22-06-2005
  • DVD: 01-12-2005
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Man Of The House"

Tommy Lee Jones is op z’n best als hij de kordate, maar goedbedoelende beschermer mag vertolken. Ook in ‘Man Of The House’ mag hij die rol nog ’s overdoen; ditmaal kruipt hij in de huid van Texas Ranger Roland Sharp, die de opdracht krijgt vijf cheerleaders te behoeden van een potentiële moordaanslag. De cheerleaders zijn immers de kroongetuigen in een belangrijke moordzaak.

‘Man Of The House’ staat onder regie van Stephan Herek, die in het verleden reeds furore maakt met de sportkomedie ‘The Mighty Ducks’ en het muzikaal drama ‘Mr. Holland’s Opus’. ’s Mans nieuwste is in de eerste plaats een met voldoende actiemomenten gelardeerde komedie, waarin de grappen elkaar in sneltempo opvolgen. Dat niet elke mop een billenkletser is mag duidelijk zijn, maar toch bereikt ‘Man Of The House’ bij momenten hilarische hoogtepunten. Alleen jammer dat er voor elk van deze scènes minstens enkele minder geslaagde tegenover staan. Het scenario is nogal ongeïnspireerd, omhelst alle mogelijke clichés en weet soms niet goed waar hij zijn klemtoon wil leggen. Dat is dan ook het grootste minpunt aan dit globaal gezien pretentieloze entertainment. Enerzijds wil hij ons onderhouden met al dan niet platvloerse grappen en grollen, maar anderzijds wil hij ook weer een wijze les meegeven over getroebleerde relaties tussen vaders en dochters. Deze moraliserende Hollywoodfilosofie drukt geen algemene domper op het geheel, maar zorgt wel voor een nogal mager uitgevallen laatste kwartier, waarin alles uiteraard mooi op z’n pootjes terechtkomt.

Wat maakt dan dat we ons met deze ‘Man Of The House’ toch anderhalf uur lang hebben geamuseerd? Tommy Lee Jones is geweldig; z’n gelaatsuitdrukkingen tarten vaak alle verbeelding, als geen ander weet hij ergernis op droogkomische wijze uit te drukken. Ook de cheerleaders leveren opvallend volwassen vertolkingen en kleuren hun rol in met de nodige spot. In bijrollen herkennen we ook Anne Archer als love interest en Cedric The Entertainer als halfcriminele kerkleider. ‘Man Of The House’ is geen grootse cinema, maar voor wie een avondje het verstand op nul wil zetten met een luchtige komedie is dit prima kijkvoer.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray