Zoeken

Man On Fire

  • Cinevision.be/nl quoteert Man On Fire met een 2/5
  • Regisseur: Tony Scott
  • Cast: Denzel Washington, Dakota Fanning, Christopher Walken
  • Genre: Actie
  • Duur: 147 minuten
  • Releasedatum: 13-10-2004
  • DVD: 16-02-2005
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Man On Fire"

Creasy (Denzel Washington) is een ex-marinier, die niet goed weet wat hij met z’n verdere leven moet aanvangen. Hij is depressief en sinds enige tijd verslaafd aan de drank. Wanneer z’n oude vriend Rayburn (Christopher Walken) in Mexico een baantje kan regelen als bodyguard, weet hij Creasy te overtuigen deze job te aanvaarden. Creasy wordt de lijfwacht van Pita (Dakota Fanning), een achtjarig meisje met een frisse uitstraling en een positieve levensingesteldheid. Omwille van de recente, onophoudelijke kinderontvoeringen zijn de ouders van Pita echter geen seconde gerust. Terecht, zo blijkt, want Pita wordt onder de ogen van de inmiddels opengebloeide Creasy ontvoerd. Creasy gaat als een ontketende te keer op zoek naar de schuldigen…

Negen jaar na de intense duikbootthriller ‘Crimson Tide’, slaan hoofdrolspeler Denzel Washington en actiecineast Tony Scott opnieuw de handen in elkaar. Hoewel Scott, eveneens bekend van ‘The Last Boy Scout’ en ‘Enemy Of The State’, al meermaals heeft bewezen pompeuze, spectaculaire actiescènes in beeld te kunnen brengen, zijn de vele schietpartijen en afrekeningen in het tweede deel van de film enorm storend in scène gezet. Niet alleen kiest Scott veeleer voor het gebruik van de handcamera, ook smukt hij z’n beeld op met felle kleuren, flitsende montages en grove korrel. Niet alleen zorgt dit voor een licht misselijkmakend effect, dit heeft ook als resultaat dat het gros van deze scènes nauwelijks te volgen zijn en we totaal niet doorhebben wat er nu eigenlijk gebeurt. Het interessante scenario, naar de hand van Brian Helgeland, bestaat uit twee segmenten. Het eerste anderhalf uur dient om kennis te maken met de personages en hun psychologische ontwikkelingen, het tweede deel volgt de gewelddadige pak-de-dader-show. Hoewel het eerste deel lang aansleept (enkele emotionele momenten tussen Washington en Fanning waren er echt wel teveel aan!), voelt het veel minder saai aan dan de warrige actiescènes.

Denzel Washington staat niet meteen bekend omwille van z’n geïnspireerde, doorwrochte karakterrollen en ook met deze ‘Man On Fire’ zal daar geen verandering in komen. Hij acteert degelijk, maar nergens weet hij enige speciale indruk na te laten. Dit kan niet gezegd worden van Dakota Fanning, die na opvallende verschijningen in ‘I Am Sam’ en ‘Uptown Girls’ opnieuw bewijst heel wat in haar mars te hebben. Het leidend tweetal wordt geflankeerd door Marc Anthony (jawel, de zanger en huidige toyboy van Jennifer Lopez!), Radha Mitchell, Giancarlo Giannini en Christopher Walken. ‘Man On Fire’ heeft het potentieel voor een goede film, maar jammer genoeg een weinig vakkundige regisseur aan het roer!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray