Zoeken

Maria Full Of Grace

  • Cinevision.be/nl quoteert Maria Full Of Grace met een 3/5
  • Regisseur: Joshua Marston
  • Cast: Catalina Sandino Moreno, Yenny Paola Vega, Guilied Lopez
  • Genre: Drama
  • Duur: 101 minuten
  • Releasedatum: 09-03-2005
  • DVD: 13-10-2005
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "Maria Full Of Grace"

‘Maria Full Of Grace’, geregisseerd door debutant scenarist-regisseur Joshua Marston, vertelt het verhaal van Maria (Catalina Sandino Moreno), een ongelukkig meisje, dat samenwoont met haar moeder, zus en diens zoontje in een afvallige woonwijk in Columbia. Ze werkt in een bloembedrijf, maar verdient weinig geld. Wanneer ze hoort dat er veel geld te verdienen valt bij het smokkelen van drugs, stelt ze zichzelf kandidaat. Samen met haar vriendin Blanca (Yenny Paola Vega) stapt ze in een wereld van criminaliteit. Bij haar eerste trip trekt ze naar New York, alwaar haar voornaamste beproeving voorbij de lokale douane geraken is.

‘Maria Full Of Grace’ is in de eerste plaats een aangrijpend drama over een meisje, dat weg wil uit haar ongezellige woonsituatie. Joshua Marston houdt er een realistische regie op na en probeert nergens de situatie in het armtierige Columbia te romantiseren. Dit maakt dat ’s mans eerste boreling meteen enkele sterke scènes oplevert, met als absoluut hoogtepunt de vliegreis en de aankomst op de luchthaven. Dubbel jammer is het dan ook wanneer Marston vanaf dat moment z’n prent een totaal andere dynamiek meegeeft en alles opeens door een hoopvolle bril blijkt te zien. Iedereen in de Verenigde Staten is behulpzaam en allen doen ze onomwonden de meest merkwaardige dingen om Maria te helpen uit haar probleemsituatie. Dit haalt niet alleen de krachtige dramatiek uit de film, maar zorgt er ook voor dat het laatste halfuur erg slepend en bij momenten zelfs saai wordt.

Gelukkig is er de vertolking van Catalina Sandino Moreno, die een ijzersterke indruk nalaat als de mistroostige Maria. Moreno werd voor haar debuutvertolking verrassend genomineerd voor een Oscar. ‘Maria Full Of Grace’ kent een fantastisch eerste uur, maar bereikt z’n climax (die ondervraging!) veel te vroeg. Niettemin een erg interessant, maar jammer genoeg ietwat onevenwichtig debuut!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray