Zoeken

Meet The Fockers

  • Cinevision.be/nl quoteert Meet The Fockers met een 2/5
  • Regisseur: Jay Roach
  • Cast: Robert De Niro, Ben Stiller, Dustin Hoffman, Barbra Streisand
  • Genre: Komedie
  • Duur: 115 minuten
  • Releasedatum: 16-02-2005
  • DVD: 04-01-2007
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Meet The Fockers"

Vier jaar na ‘Meet The Parents’, wist cineast Jay Roach de voornaamste hoofdrolspelers te overhalen om opnieuw in de huid te kruipen van hun respectievelijke personages. In ‘Meet The Fockers’ maken Jack (Robert De Niro) en Dina Byrnes (Blythe Danner) kennis met Bernard (Dustin Hoffman) en Roz Focker (Barbra Streisand), de ouders van Greg (Ben Stiller), die inmiddels op trouwen staat met hun dochter Pam (Teri Polo). De prent borduurt rustig verder op dezelfde, vertrouwde formule en slaagt erin nieuwe situaties te creëren door de introductie van twee nieuwe hoofdpersonages.

Het verhaaltje mag dan wel uitpuilen van overdreven ongeloofwaardige plotwendingen en zwaar te lijden hebben onder onuitgediepte karakters, toch kan dit niet beletten dat we af en toe met een brede grijns op het gezicht dit uitzinnige lachfestijn aanschouwen. We geven grif toe dat ‘Meet The Fockers’ een pak platvloerser is dan z’n meer romantische voorganger, door de hoge inlevingsfactor van de verschillende acteurs zien we dit euvel graag door de vingers. Tweevoudig Oscarwinnaar Dustin Hoffman is schitterend als losbandige hippie, die zich duidelijk nog in de swingende sixties waant, en amuseert zich zienderogen met het debiteren van vulgaire monologen en het beoefenen van danskarate. Barbra Streisand, op haar beurt ook goed voor twee prestigieuze gouden beeldjes, gaat zwaar over the top, maar misstaat niet in deze wildgroei aan banaliteiten en clowneske gebeurtenissen. Verder is het een blij weerzien met Robert De Niro als achterdochtige en statische ex-CIA-agent, Ben Stiller als onhandige goedzak, Blythe Danner als bezorgde schoonmoeder en Teri Polo als zwangere verloofde. Let bovendien op het best geestige gastoptreden van de omnipresente Owen Wilson.

Dan mag het scenario met haken en ogen aan elkaar hangen en zijn sommige grappen van het goede teveel, door z’n enthousiaste vertolkingen is ‘Meet The Fockers’ een pretentieloos amusementsfilmpje.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray