Zoeken

Memories Of Murder

  • Cinevision.be/nl quoteert Memories Of Murder met een 3/5
  • Regisseur: Joon-Ho Bong
  • Cast: Kang-Ho Song, Sang-Kyung Kim, Roe-Ha Kim
  • Genre: Thriller
  • Duur: 130 minuten
  • Releasedatum DVD: 07-06-2005
  • Distributeur DVD: A-Film HE
Bekijk de cover van de film "Memories Of Murder"

‘Memories Of Murder’ vertelt het waar gebeurde verhaal van een Zuid-Koreaanse seriemoordenaar, die tussen 1986 en 1991 een tiental vrouwen verkracht en vermoord achterliet in een klein stadje buiten Seoul. De prent volgt het verhaal van twee lokale agenten en een speciale detective uit de hoofdstad, die allemaal hun verschillende theorieën hebben hoe de dader te klissen.

‘Memories Of Murder’ gaat over een nogal donker thema, maar toch herbergt cineast Joon-Ho Bong steeds het nodige optimisme. Zo worden spannende scènes vaak niet ondersteund door een onheilspellende soundtrack, maar veelal door een onherkenbare Aziatische schlager. Pas op het einde - de finale in de regen! - laat Bong de strijkers los en kiest hij pas voor een melancholische, tot op het bot snijdende score. Opvallend in deze nogal uitbundige onderzoeksthriller is de manier waarop de agenten met hun potentiële verdachten of getuigen omgaan. Alles wordt zodanig zwartkomisch in beeld gebracht dat je vaak niet het idee hebt naar een thriller te kijken. Dit heeft als meerwaarde dat we stevig kennismaken met de verschillende protagonisten en de verschillende denkpistes van deze personages prima kunnen volgen. Door het achteropstellen van de uiteindelijke moordenaar, is het erg duidelijk dat Bong vooral geïnteresseerd is in de psychologie achter de politieagenten.

Hoewel z’n prent bij momenten een beetje durft slepen, zorgt hij er steeds voor dat visueel alles tot in de puntjes verzorgd is. Bongs regie is vakkundig en verrast ons regelmatig met enkele bijzonder intelligente shots (het onderzoeken van de crime scène!). Ook met het acteerwerk zit het wel snor; vooral Kang-Ho Song is imposant als vuilgebekte lokale flik, die denkt elke moordenaar op het zicht te herkennen. ‘Memories Of Murder’ is veel meer dan een gewone politiethriller, het is een goed uitgewerkt psychologisch portret van een man, die op z’n eigen beperkingen wordt gewezen.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray