Zoeken

El Metodo

  • Cinevision.be/nl quoteert El Metodo met een 3/5
  • Regisseur: Marcelo Pineyro
  • Cast: Eduoardo Noriega, Najwa Nimri, Natalia Verbeke
  • Genre: Drama
  • Duur: 115 minuten
  • Releasedatum: 29-11-2006
  • DVD: 03-12-2007
  • Distributeur: Imagine Film Distribution
  • DVD: Filmfreak Distributie
Bekijk de cover van de film "El Metodo"

Wie ooit al eens gesolliciteerd heeft, weet hoe zenuwslopend sommige selectieproeven of infogesprekken kunnen zijn. Als kandidaat ben je op van de zenuwen - je wil immers niet door de mand vallen en tegelijkertijd nog een goede indruk maken - maar toch droom je al stiekem van die ene droomjob, waarvoor je eindelijk uitgenodigd wordt voor een vraaggesprek.

In ‘El Metodo’ beginnen zeven kandidaten samen aan de laatste selectieproeven voor eenzelfde hoge functie in een niet nader genoemde multinational. Vanaf de start is er tussen de kandidaten een voelbare spanning; snel ontdekken ze dat ze voor de positie zullen moeten vechten. Als de groep er bovendien achterkomt dat er zich een mol - een medewerker van de firma, die ingehuurd is om de gedragingen van de kandidaten te bestuderen - onder hen bevindt, is de spanning helemaal te snijden.

Deze film laat op een even komische als intrigerende manier zien tot wat mensen in staat zijn om te verkrijgen wat ze willen. Een film als ‘El Metodo’ valt of staat met de acteurs. Aangezien de film zich twee uur lang afspeelt in amper twee locaties - namelijk de conferentieruimte en de toiletten - is het van vitaal belang dat de acteurs de kijker op het puntje van hun stoel houden. En het moet gezegd, het eerste uur slaagt de volledige cast daar wonderwel in. Iedereen overtuigt en werkelijk niemand moet onderdoen voor iemand anders. Pas in het tweede uur, wanneer ook al enkele acteurs verdwenen zijn, begint de film lichtjes te slepen. Niet dat hij saai wordt, maar af en toe duiken verhaaltjes of gebeurtenissen op, die helemaal niet vitaal zijn voor de plot en de kijker eerder op de zenuwen werken dan entertainen.

Het leuke aan ‘El Metodo’ is dat je als kijker mee kan gokken wie de zogeheten mol is en dat je bovendien - of je het nu wil of niet - begint te supporteren voor een kandidaat. Welke kandidaat is voor iedereen verschillend, maar het feit dat je meeleeft, is uiteraard een meer dan positief signaal. ‘El Metodo’ is grappig, spannend, indringend, maar bovenal eindeloos fascinerend. Het einde is nogal bruusk, maar tegelijkertijd laat het je nogal bedrukt achter. Een interessante en sterk geacteerde film.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray