Zoeken

Miami Blues

  • Cinevision.be/nl quoteert Miami Blues met een 2/5
  • Regisseur: George Armitage
  • Cast: Alec Baldwin, Jennifer Jason Leigh, Fred Ward, Charles Napier
  • Genre: Misdaad
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum DVD: 01-09-2004
  • Distributeur DVD: MGM Home Entertainment
Bekijk de cover van de film "Miami Blues"

We geven het grif toe: we hebben een boontje voor George Armitage, de geweldige regisseur die in 1997 het meesterwerk ‘Grosse Pointe Blank’ inblikte en ons in 2004 de luchtige komedie ‘The Big Bounce’ bracht. Nog voor hij deze twee publiekslievelingen tentoonspreidde, stond hij aan het roer van deze ‘Miami Blues’, een ietwat doelloze, evenwel goed geacteerde misdaadkomedie.

Wanneer Fred Frenger (Alec Baldwin) vrijgelaten wordt uit de gevangenis, beslist hij naar Miami te trekken, alwaar hij in ware terminator-stijl solo een misdaadgolf creëert. Hij hokt samen met de aimabele student en ex-prostituee Susie Waggoner (Jennifer Jason Leigh) en wordt op de hielen gezeten door de excentrieke sergeant Hoke Moseley.

Het eerste halfuur gaat vlot vooruit en pakt achtereenvolgens uit met actie, humor en weirdness. Helemaal in de juiste sfeer badend, gooit Armitage het dan over een volstrekt andere boeg om uiteindelijk te ontaarden in een zoveelste, dertien-in-een-dozijn misdaadfilmpje met een oervoorspelbare plot. Niet dat we iets van Armitages verdienste als regisseur willen afdoen, maar als scenarist moet de brave man beslist nog groeien (het is dan ook niet te verwonderen dat ’s mans beste films door anderen gepend zijn!). Ook de dialogen en enkele plotwendingen zijn aan de matige kant. De uiteindelijke intentie van Baldwins personage komen we eveneens nergens te weten. De vertolkingen zijn enthousiast en overtuigend. Alec Baldwin voelt zich als een vis in het water en heeft de kans om zich anderhalf uur schaamteloos uit te freaken. Jennifer Jason Leigh is iets meer ingetogen en beweegt meer op de achtergrond - dit eerder omwille van een minder uitgewerkte, ietwat oppervlakkige rol. Fred Ward op zijn beurt is erg amusant en staat zich ogenschijnlijk prima te amuseren. Jammer dat zoveel aangename verschijningen en een prima regisseur zo’n pijnlijk middelmatige film oplevert!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray