Zoeken

Miss Congeniality 2: Armed And Fabulous

  • Cinevision.be/nl quoteert Miss Congeniality 2: Armed And Fabulous met een 2/5
  • Regisseur: John Pasquin
  • Cast: Sandra Bullock, Regina King, William Shatner, Ernie Hudson
  • Genre: Komedie
  • Duur: 106 minuten
  • Releasedatum: 23-03-2005
  • DVD: 07-09-2005
  • Distributeur: Warner Bros
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Miss Congeniality 2: Armed And Fabulous"

Vijf jaar na de geslaagde, hypersuccesvolle undercoverkomedie ‘Miss Congeniality’, kruipt Sandra Bullock opnieuw in de huid van de charismatische edoch klungelige FBI-agente Gracie Hart. Door haar deelname aan de Miss United States-verkiezing, wordt Hart voortdurend op straat herkend. Haar undercoverwerk lijdt hieronder, waardoor ze voor een moeilijke keuze wordt geplaatst: de rest van haar carrière slijten aan een stoffig bureautje of hét nieuwe gezicht van de FBI worden. Ze kiest voor het laatste en schuimt, samen met haar toegewezen bodyguard Sam Fuller (Regina King), allerlei talkshows en feestjes af. Wanneer haar goede vriendin én Miss United States Cheryl (Heather Burns) en wedstrijdorganisator Stan (William Shatner) in Las Vegas ontvoerd worden, voelt Gracie zich opnieuw de voormalige FBI-agente. Samen met Fuller, haar schoonheidsspecialist Joel (Diedrich Bader) en een lokale flik Jeff (Enrique Murciano), zet ze alles op alles om haar beste vriendin te bevrijden.

‘Miss Congeniality 2: Armed And Fabulous’ is een typische sequel; alles wordt dunnetjes overgedaan, er wordt een nieuwe sidekick geïntroduceerd en de ietwat voorspelbare grappen en grollen zijn even omvangrijk vertegenwoordigd. Het verhaal mag dan bol staan van contradicties, onwaarschijnlijkheden en de onvermijdelijke ongeloofwaardigheden, toch kan dit niet beletten dat deze prettig gestoorde actiekomedie voldoende in huis heeft om een kleine twee uur te entertainen. Zo zijn een deel van de clowneske situaties best geslaagd en bevat de film zelfs een paar geestige one-liners, die echter niet kunnen beletten dat ook deze prent aandraaft met de typische zedenlesjes.

Het acteerwerk is enthousiast en maakt dat deze pretentieloze vervolgfilm best te pruimen is. Zo gaat Sandra Bullock eens te meer erg op in haar rol als klunzige, maar toch ijzersterke FBI-agente, die ditmaal zelfs de showwereld van Las Vegas op stelten mag zetten. Maar dan mag Bullock nog zo levenslustig ten tonele verschijnen, het beste acteerwerk is afkomstig van Regina King als de bikkelharde bodyguard, die haar werk vaak iets te grondig wil doen. Dat deze laatste vertolking de nodige clichés met zich meebrengt, zien we door Kings hilarische optreden zelfs graag door de vingers. In bijrollen maken ook nog William Shatner, Heather Burns, Ernie Hudson en zelfs Treat Williams opmerkelijke optredens. ‘Miss Conegeniality 2: Armed And Fabulous’ is onschadelijk en luchtig vertier.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray