Zoeken

Miss Potter

  • Cinevision.be/nl quoteert Miss Potter met een 2/5
  • Regisseur: Chris Noonan
  • Cast: Renée Zellweger, Ewan McGregor, Emily Watson
  • Genre: Melodrama
  • Duur: 92 minuten
  • Releasedatum: 04-04-2007
  • DVD: 08-08-2007
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Miss Potter"

Het was alweer een tijdje stil rond Renée Zellweger, de actrice die zich als Bridget Jones onsterfelijk maakte bij eenzame huismoeders, maar ook vriend en vijand verbaasde toen ze vier jaar geleden haar derde Oscarnominatie op rij wist te verzilveren. Wie er haar carrière even op nakijkt, merkt vooral een grote verscheidenheid op; in genres, maar ook in kwaliteit. Bij Zellweger weet je vaak nooit welke kant de film zal opgaan, maar meestal blijven haar projecten steken in onschadelijke middelmatigheid. Zo ook ‘Miss Potter’, haar nieuwste vrouwenfilmpje, waarin ze gestalte geeft aan de bekende kinderboekenschrijfster uit de titel.

Beatrix Potter heeft het niet gemakkelijk; ze leeft onder het juk van haar rijke ouders, maar het liefst van al wil ze haar creatieve vrijheid naar buiten toe demonstreren. Ze trekt van de ene potentiële uitgever naar de andere in de hoop haar kinderverhalen verkocht te krijgen. Op een dag vindt ze een uitgever en de persoon die belast wordt met Potters jeugdboekje is de jonge en onervaren Norman Warne (Ewan McGregor), die nog maar net in het familiebedrijfje gestapt is. Het resultaat is een uitstekende samenwerking, die al snel veel dieper zal gaan dan louter professioneel. Warne en Potter worden verliefd en de ietwat schuchtere uitgever vraagt z’n vlam zelfs ten huwelijk.

Aanvankelijk lijkt ‘Miss Potter’ nog een leuk filmpje; de lieve peperkoeken uitstraling doet menig hart smelten en de tekenfiguurtjes die te pas en te onpas tot leven komen, zullen mogelijk zelfs bij de grootste zuurpruim een glimlach op het gelaat toveren. Maar iets over halfweg vervalt de film in voorspelbare meligheid en wordt een tot dan toe frisse en enthousiaste film een klef romantisch drama, waarbij zowel bij het hoofdpersonage als bij de teerhartige kijkers de nodige traantjes over de wangen rollen.

Renée Zellweger is prima, al straalt ze nergens grote klasse uit. Haar ietwat overgearticuleerde taal neigt bij momenten wel storend te worden, maar toch slaagt ze erin nooit helemaal op de zenuwen te werken. Ewan McGregor doet het iets beter, al vinden we zijn bijrol in ‘Miss Potter’ z’n talent onwaardig. ‘Miss Potter’ is degelijk gemaakt en uiteindelijk zal dit politiek correcte filmpje op weinig tenen trappen, maar toch hebben we het gevoel dat het ietsje meer mocht zijn. Net zoals haar hoofdpersonage, tekent ook de film braaf binnen de lijntjes.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray