Zoeken

Mission: Impossible II

  • Cinevision.be/nl quoteert Mission: Impossible II met een 2/5
  • Regisseur: John Woo
  • Cast: Tom Cruise, Thandie Newton, Dougray Scott, Ving Rhames
  • Genre: Actie
  • Duur: 123 minuten
  • Releasedatum: 26-07-2000
  • DVD: 13-04-2001
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Paramount HE
Bekijk de cover van de film "Mission: Impossible II"

We waren niet wild van ‘Mission: Impossible’. De weliswaar vakkundig door Brian De Palma ingeblikte spionagethriller, met uitstekende vertolkingen van onder andere Tom Cruise en Jon Voight, was uiteraard geen slechte film, maar toch was het allemaal iets te gepolijst en onrealistisch - iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de trein-helikopter-scène op het einde. Maar na ‘Mission: Impossible 2’ moeten we onze mening een beetje bijschroeven; de eerste film wordt plotseling een stuk beter en John Woo bewijst met deze overbodige sequel dat actie beslist op de zenuwen kan werken.

Tom Cruise keert terug als geheim agent Ethan Hunt, met wie we voor het eerst kennismaken als hij zonder enige bescherming een levensgevaarlijke rots aan het beklimmen is. Cruise is een prima acteur, maar toch wordt hij in deze prent onwaardig behandeld. Met z’n wapperende lokken en coole zonnebril staan z’n looks veel meer in de kijker dan z’n nochtans behoorlijke acteerprestatie. Het is zelfs opmerkelijk hoe Cruise zich staande weet te houden tussen zoveel ontploffende onzin.

Maar John Woo zou John Woo niet zijn als hij niet te pas en te onpas zou uitpakken met enkele alles vernietigende actiescènes. De bullet time-effecten vieren hoogtij, de duiven zijn opnieuw alomtegenwoordig (Woo’s handelsmerk!) en de ontploffingen zijn net dat tikkeltje explosiever. Maar tussen al die vuurwerkorgasmen door vergeet Woo ook aan z’n verhaal te werken. De plot van dit tweede deel is volledig van de pot gerukt en stapelt scène per scène alsmaar meer onwaarschijnlijkheden op. Bovendien mag Cruises personage zich zoveel verkleden in andere personages, dat we op den duur zelf de tel kwijtraakten. Tegen de tijd dat we eindelijk de finale bereikt hebben - en geloof me: er is heel wat geld doorgejaagd vooraleer we daar geraken - slaagt Woo in het onmogelijke: nog meer overdrijven dan hij tot dan toe al gedaan had - de motorachtervolging en westernachtige BMX-confrontatie zijn daar het bewijs van.

‘Mission: Impossible II’ is pure uitmelkerij. Maar de box office denkt daar duidelijk anders over. Deze film verpulverde immers alle kassa’s en betekende een vrijgeleide voor een derde deel. Zoals we al zeiden, pure uitmelkerij.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray