Zoeken

Aquamarine

  • Cinevision.be/nl quoteert Aquamarine met een 2/5
  • Regisseur: Elizabeth Allen
  • Cast: Emma Roberts, JoJo, Sara Paxton
  • Genre: Komedie
  • Duur: 104 minuten
  • Releasedatum: 10-05-2006
  • DVD: 19-12-2006
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Aquamarine"

In ‘Aquamarine’ maken we kennis met twee twaalfjarige meisjes, de guitige Hailey (JoJo) en de meer ingetogen Claire (Emma Roberts), die de ochtend na een zware zeestorm een zeemeermin in het plaatselijke zwembad aantreffen. Ze heet Aquamarine (Sara Paxton) en is weggevlucht van haar tirannieke vader, die haar een gearrangeerd huwelijk wilde opdringen. Aquamarine krijgt drie dagen om haar vader te bewijzen dat echte liefde bestaat of anders wordt ze opnieuw de zee ingezogen. Hailey en Claire besluiten de zeemeermin te helpen door haar te koppelen aan de lokale redder Raymond (Jake McDorman).

‘Aquamarine’ is een typische tienerfilm, hoofdzakelijk weggelegd voor een vrouwelijk publiek. De film behandelt thema’s als eerste verliefdheid en afscheid nemen op uitermate puberale wijze, waardoor de traditionele levenslessen, die ook hier talrijk aanwezig zijn, nergens overtuigend overkomen. Door de queeste naar ultieme verleiding, heeft ‘Aquamarine’ ook een erg hoog Barbie-gehalte. Het titelpersonage is een blonde schone, die het duidelijk meer van haar uiterlijk dan van haar inhoud moet hebben. Aan het roer van deze clichématige en voorspelbare film staat debutante Elizabeth Allen, die ook visueel maar weinig verrassend uit de hoek komt.

Toch is ‘Aquamarine’ geen volslagen ramp. Ondanks de weinig hoogstaande grappen en grollen en het aloude high school toontje, zijn de vertolkingen overtuigend en fris. De twee tienermeisjes JoJo en Emma Roberts zijn misschien niet meteen de grote acteertalenten, maar hun vertolkingen zijn gepast en stralen een opvallende maturiteit uit. Ook Sara Paxton wist ons af en toe aangenaam te verrassen. De weinige keren dat we toch moesten grinniken - we vermijden bewust het woord lachen - was met enkele lichtkomisch geacteerde scènes. Maar ondanks deze welgemeende pluim voor de drie hoofdrolspelers, blijft ‘Aquamarine’ een goedkoop wegwerpproduct, dat snel naar de onderste regionen in de videotheek zal verwezen worden.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray