Zoeken

Are We There Yet?

  • Cinevision.be/nl quoteert Are We There Yet? met een 1/5
  • Regisseur: Brian Levant
  • Cast: Ice Cube, Nia Long, Aleisha Allen
  • Genre: Komedie
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum: 16-03-2005
  • DVD: 07-07-2005
  • Distributeur: Sony Pictures Releasing
  • DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Are We There Yet?"

Oorspronkelijk bedoeld als een nieuwe Adam Sandler-komedie, is komedieregisseur Brian Levant met deze ‘Are We There Yet?’ inmiddels aan z’n zevende familiefilm toe. Nick (Ice Cube) is een succesvolle kerel; hij runt een goeddraaiend sportwinkeltje en is een echte ladies man. Hij heeft z’n oog laten vallen op de aantrekkelijke Suzanne (Nia Long). Wanneer Suzanne aan Nick vraagt om haar twee kinderen naar Vancouver te brengen, ziet hij z’n kans mooi om bij haar op een goed blaadje te komen. Al snel blijkt dat het vliegtuig en de trein geen opties zijn, dus besluit Nick de kinderen in z’n splinternieuwe wagen naar Vancouver te brengen. Wat Nick niet weet, is dat de twee rascals geen enkele man goed genoeg vinden voor hun moeder en er dan ook alles aan doen om hem het leven zuur te maken.

‘Are We There Yet?’ is een typische, infantiele kerstkomedie, waarin de clichés zich onophoudelijk opstapelen en de vulgaire humor alomtegenwoordig is. Het concept is eerder al verschillende malen veel beter in beeld gebracht, zodat deze van onderbroekenhumor en oervoorspelbare plotwendingen bolstaande familiefilm niets meer bij te brengen heeft aan de vertrouwde formule. Na een uur van belegen grappen, slaat de film bovendien om in de o zo traditionele zedenles, die al deze komedietjes ons zo graag willen meegeven. De regie van Brian Levant is ongeïnspireerd en futloos - maar hoe kan het ook anders van de maker van onder andere ‘Jingle All The Way’ en ‘Snow Dogs’.

Ice Cube, de gangsta rapper van weleer, lijkt wel helemaal getransformeerd in een brave huisvader. Hoewel z’n personage aan het begin van de film nog een bloedhekel heeft aan kinderen, weet Ice Cube nooit een echt venijnige indruk te wekken. ‘Are We There Yet?’ is een volstrekt overbodige, oninteressante, slecht geacteerde en duffe kinderkomedie!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray