Zoeken

Monster-In-Law

  • Cinevision.be/nl quoteert Monster-In-Law met een 2/5
  • Regisseur: Robert Luketic
  • Cast: Jennifer Lopez, Jane Fonda, Michael Vartan
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 105 minuten
  • Releasedatum: 22-06-2005
  • DVD: 30-03-2006
  • Distributeur: Paradiso Films
  • DVD: Paradiso HE
Bekijk de cover van de film "Monster-In-Law"

Stel je voor: je bent een aantrekkelijke twintiger en plotseling ontmoet je de man of vrouw van je leven. Alles is perfect en al snel voel je dat je heel je leven met elkaar wil delen. Er is slechts nog één belangrijke stap: kennismaken met de schoonouders. Dit overkomt Charlie (Jennifer Lopez), een uitzendkracht die aan de start staat van een succesvolle relatie met Kevin Fields (Michael Vartan), een dokter met een smetteloze reputatie. Charlie ontdekt immers al snel dat Kevins moeder Viola (Jane Fonda) hoge eisen stelt voor de toekomstige van haar enige zoon.

Het meest markante aan ‘Monster-In-Law’, een nauwelijks sympathiek romantisch niemendalletje, is ongetwijfeld de terugkeer van Jane Fonda, die vijftien jaar na ‘Stanley & Iris’ voor het eerst terug op het grote scherm te bewonderen is. We kunnen ons afvragen wat haar bezielde om in dit voorspelbaar filmpje haar comeback te maken, maar dan gaan we eigenlijk aan het kernpunt voorbij; namelijk dat La Fonda een briljante vertolking neerpoot als de krengerige moeder, voor wie niets te veel is om haar toekomstige schoondochter het leven zuur te maken. Haar sadistische grijns en elitaire trekjes wisten ons meermaals een glimlach op het gelaat te toveren. Ze weet dan wel dit clichématig tussendoortje niet recht te trekken, haar vertolking is niettemin dé drijfveer om deze prent tot het einde uit te zitten. Jennifer Lopez zal wel nooit verrassen en ook hier speelt ze weer haar typische prinsesrolletje, nadat ze dat al eerder deed in onder andere ‘The Wedding Planner’ en ‘Maid In Manhattan’. De rol van de prins is weggelegd voor Michael Vartan, hoofdzakelijk bekend van de actieserie ‘Alias’.

Wat het verhaal betreft tapt ‘Monster-In-Law’ uit de eeuwenoude, alom bekende vaatjes. Elke aanstormende plotwending is getelefoneerd en de helft van de grappen en grollen zijn aan de flauwe kant. Om verrassend uit de hoek te komen deden de scenaristen nog een beroep op een ware deus ex machina, maar deze wordt met werkelijk zoveel bravoure in beeld gebracht dat het pijnlijk wordt. In essentie is ‘Monster-In-Law’ een komedie, maar ook op romantisch vlak pakt de prent uit met alle mogelijke stereotiepen. Toch wel straf dat een aanvaarde schoonheid als Jennifer Lopez zo vaak opduikt in alle mogelijke variaties van de parabel van het lelijke eendje!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray