Zoeken

Mr. & Mrs. Smith

  • Cinevision.be/nl quoteert Mr. & Mrs. Smith met een 3/5
  • Regisseur: Doug Liman
  • Cast: Brad Pitt, Angelina Jolie, Vince Vaughn
  • Genre: Actiekomedie
  • Duur: 120 minuten
  • Releasedatum: 03-08-2005
  • DVD: 14-12-2005
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "Mr. & Mrs. Smith"

Reeds maanden voor z’n release bereikte ‘Mr. & Mrs. Smith’ al de koppen van haast alle tabloids. Niet omwille van z’n filmische kwaliteiten, maar wel vanwege de bloeiende romance tussen hoofdrolspelers Brad Pitt en Angelina Jolie. Deze vermoedens werden enkele maanden terug nog ’s extra in de verf gezet door het bericht dat Jennifer Aniston en Brad Pitt besloten hebben een punt te zetten achter hun relatie. Maar wat deert het ons allemaal, veel belangrijker is dat ‘Mr. & Mrs. Smith’ een zwierige, sympathieke en bovenal humoristische actiekomedie is, waarin hilarische scènes, halsbrekende stunts en non-stop filmverwijzingen elkaar in sneltempo opvolgen.

John (Brad Pitt) is een bekwame huurmoordenaar, die zich voor de buitenwereld uitgeeft als invloedrijk zakenman. Z’n vrouw Jane (Angelina Jolie) maakt iedereen dan weer wijs dat ze computerdeskundige is, terwijl ook haar beroep uit het ombrengen van mensen bestaat. Het koppel leidt een routineus, zelfs saai huwelijk, vooral omdat ze haast alles voor elkaar geheim houden. Als ze er beiden achterkomen dat ze werken voor rivaliserende organisaties en dat ze ingehuurd zijn om elkaar uit te schakelen, slaan ze de handen in elkaar en zinnen op wraak. Voor de eerste keer in hun huwelijk lijken ze toch voor elkaar gemaakt.

Regisseur Doug Liman, bekend van ‘Go’ en de vakkundig ingeblikte remake ‘The Bourne Identity’, bewijst zich eens te meer een begenadigd entertainmentfilmer en levert met ‘Mr. & Mrs. Smith’ opnieuw een plezierige actieprent af. De achtervolgingen, spectaculaire shootouts en spetterende finale zitten stuk voor stuk visueel verbluffend in elkaar en geven de kijker bovendien een mooi overzicht van de situatie - een zeldzaam feit in hedendaagse actiefilms. Daarnaast bewijst scenarist Simon Kinberg zich een buitenissige huwelijksconsulent en lardeert hij z’n originele verhaal met prikkelende dialogen en grappige conflicten. Reken daarbij de wonderlijke chemie tussen hot shot Brad Pitt en action girl Angelina Jolie en je hebt een spetterende, catchy met esthetisch verantwoorde actiescènes doorspekte amusementsfilm. Wat wil een mens nog meer?

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray