Zoeken

Music And Lyrics

  • Cinevision.be/nl quoteert Music And Lyrics met een 2/5
  • Regisseur: Marc Lawrence
  • Cast: Hugh Grant, Drew Barrymore, Campbell Scott
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 106 minuten
  • Releasedatum: 28-03-2007
  • DVD: 15-08-2007
  • Distributeur: Warner Bros
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Music And Lyrics"

Schadeloos en vrijblijvend, zo zou je ‘Music And Lyrics’ misschien nog het best kunnen omschrijven. Hugh Grant is een habitué in het romantische genre en ook hier doet hij perfect wat er van hem verwacht wordt, namelijk glimlachen wanneer het plezant is, mistroostig kijken wanneer hij in de put zit én z’n puppyoogjes laten fonkelen als hij via een zelfgeschreven ballade z’n liefde verklaart.

Ja, ‘Music And Lyrics’ is belegen, weinig origineel en zelfs veel minder grappig dan het gros van z’n soortgenoten, maar toch kan je deze nieuwe Hugh Grant-productie niet helemaal neersabelen. Daarvoor beheerst de acteur uit onder andere ‘About A Boy’, ‘Love Actually’ en ‘American Dreamz’ z’n typetje iets te goed en bewijst hij eens te meer terecht bekend te staan als één van de vaandeldragers van het genre. Z’n tegenspeelster draait eigenlijk al veel langer mee, maar het is pas de laatste vijf à zes jaar dat ook zij zich begint toe te leggen op het schmaltzgenre. Drew Barrymore, ooit nog het kindsterretje uit ‘E.T.’, heeft voldoende natuurlijke flair om haar mannetje te staan en ook haar ietwat klunzige maniërismen konden bij ons een glimlach ontlokken. Zoals de titel al een beetje doet vermoeden, staat ‘Music And Lyrics’ helemaal in het teken van de popindustrie.

Grant speelt Alex Fletcher, een uitgebluste jaren tachtig icoon, die nog steeds teert op een paar hits van bijna twintig jaar geleden. Als hij van een hedendaags popidool de opdracht krijgt een romantische ballade te pennen, beseft hij al snel dat hij hulp van buitenaf zal moeten inroepen. Als bij toeval ontmoet hij Sophie (Drew Barrymore), een sympathieke en lieflijke verschijning die sinds kort de bloemen in z’n appartement van de nodige verfrissing voorziet. Alex ontdekt al snel dat hij met Sophie de ideale songschrijfster gevonden heeft. Samen creëren ze een hit in wording.

Hoeft het nog gezegd dat de twee musici niet alleen de snaren van de piano, maar ook die van elkanders hart zullen betokkelen? Geen film zo voorspelbaar als ‘Music And Lyrics’, maar de onweerstaanbare chemie tussen Grant en Barrymore levert geregeld een leuke scène op. Fans van loeiharde actie en oorverdovende explosies, gelieve zich te onthouden, maar teerhartige huismoeders, romantische zielen én emotionele softies zullen hierin beslist hun gading vinden.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray