Zoeken

Must Love Dogs

  • Cinevision.be/nl quoteert Must Love Dogs met een 3/5
  • Regisseur: Gary David Goldberg
  • Cast: Diane Lane, John Cusack, Christopher Plummer
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 104 minuten
  • Releasedatum: 16-11-2005
  • DVD: 15-03-2006
  • Distributeur: Warner Bros
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Must Love Dogs"

Bij romantische komedies is het vaak erop of eronder; of de prent staat bol van tenenkrommende kleverigheid en plat sentiment, of hij weet de kijker te charmeren door z’n realistische, herkenbare situaties en geloofwaardige personages, die herkenbaar zijn door hun zeemzoetige klungeligheid. ‘Must Love Dogs’, een aangenaam tussendoortje met Diane Lane en John Cusack, behoort ongetwijfeld tot de tweede categorie. En hoewel dit van toevalligheden bolstaande filmpje verre van memorabel is, zorgen de voortreffelijke vertolkingen en geestige one-liners voor anderhalf uur prima vertier.

Dertiger en kleuterjuf Sarah Nolan (Diane Lane) is al acht maanden gescheiden en dat vindt haar familie veel te lang om nog steeds single te zijn. Met de beste bedoelingen besluiten haar twee zusters en haar rokkenjagende vader (Christopher Plummer) haar te helpen door een internetadvertentie te plaatsen. Die advertentie leidt tot een kennismaking met de charismatische, maar introverte Jake (John Cusack).

Tv-regisseur Gary David Goldberg heeft bij z’n bioscoopdebuut niet op een stereotiep meer of minder gekeken. Het verhaaltje is vrij voorspelbaar, maar toch kan dit niet beletten dat ‘Must Love Dogs’ een erg fijne kijkervaring oplevert. Zo bevat de film heel wat leuke momentjes, waarbij we ons maar al te graag willen identificeren met de hoofdpersonages. Maar dé grappigste scène van de film bevat een ongemeen briljante analyse van de liefdesklassieker ‘Dr. Zhivago’ door een opgespoten blonde bimbo - we kwamen bijna niet meer bij.

John Cusack is altijd prima op dreef in snoezige filmpjes; denk maar aan z’n uitstekende optredens in ‘High Fidelity’, ‘America’s Sweethearts’ én vooral ‘Serendipity’. Dit keer krijgt hij perfect weerwerk van Diane Lane, wiens carrière al enige tijd op een lager pitje staat. Er heerst heel wat chemie tussen de twee veertigers en ze worden prima geflankeerd door een ensemblecast, bestaande uit Christopher Plummer, Stockard Channing en Elizabeth Perkins. De enige die uit de toon valt is de irriterende Dermot Mulroney, die niet weet welke indruk hij aan zijn personage moet meegeven. ‘Must Love Dogs’ is niets speciaals, maar het is toch aangenaam kijkvoer in een tijd waarin romantische komedies vooral draaien rond op seks beluste twintigers.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray