Zoeken

My Best Friend's Girl

  • Cinevision.be/nl quoteert My Best Friend's Girl met een 1/5
  • Regisseur: Howard Deutch
  • Cast: Dane Cook, Kate Hudson, Jason Biggs, Alec Baldwin
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 101 minuten
  • Releasedatum: 15-10-2008
  • DVD: 14-02-2009
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "My Best Friend's Girl"

‘My Best Friend’s Girl’ is nog maar vijf minuten bezig of we kwamen met één hand al niet meer toe om het aantal seksgrappen te tellen. Van de makers van ‘American Pie’ kan je inderdaad moeilijk anders verwachten, maar met deze platvloerse komedie is Hollywood er toch maar weer in geslaagd een nieuw dieptepunt te bereiken. Reden tot felicitatie biedt dat dus allerminst, tenzij je nog steeds in een deuk ligt bij één of andere schunnige opmerking die we al te vaak hebben gehoord (“Het enige verstandige wat ooit uit jou zal komen, ben ik”) en bovendien ook beter verteld.

In deze sof rolt hij van de tong van Tank (Dane Cook). Een beroepsklootzak, omschrijft hij zichzelf. Hij weet als geen ander hoe de vrouwelijke psyche in elkaar zit en deinst er dan ook geen seconde voor terug die te misbruiken. Naast zijn job als helpdeskoperator verdient hij daar immers nog een extra zakcentje mee: hij wordt ingehuurd door een gedumpt ex-vriendje, die de liefde van zijn leven koste wat het kost terugwil, om met zijn geliefde uit te gaan, en zich daarbij zo brutaal en ongemanierd te gedragen zodat zij zich meteen terug in de armen van haar vorige vriend stort. De zaken lopen echter mis als zijn neef (Jason Biggs), met wie hij een flat deelt, hem vraagt om zijn botte technieken toe te passen op een collega (Kate Hudson; wanneer doet zij eens iets anders?) op wie hij al lang een oogje heeft. Tank wordt namelijk zelf verliefd op haar.

Een welgemeende geeuw is het enige wat wij nog voor een plot als deze kunnen opbrengen. Zonder ook maar één verrassing of goed getimede joke slentert deze romantische komedie (what’s in a name, want van romantiek is bitterweinig sprake) aan een slakkengangetje voort, afstevenend op een apotheose die je al na tien minuten kan voorspellen. De seksmoppentrommel lijkt intussen echt wel leeg gegraaid (niet één originele oneliner merkten wij op) en de manier waarop Hollywood met gevoelens omgaat, past bij het bigger and louder-imago van blockbusters. Waar die gebukt gaan onder een overaanbod van CGI en explosief geweld, dreigt de romcom in veel gevallen te bezwijken door een opeenstapeling van fake emoties die zich in niets verhouden tot de echte wereld daarbuiten.

Dat ‘My Best Friend’s Girl’ toch af en toe onze mondhoeken in lachstand wist te brengen, dankt de film aan het smakelijke acteerwerk van Dane Cook - de Johnny Cash-montage is best geinig - en vooral aan de heerlijke bijrol van Alec Baldwin, die zijn vuilbekkende rol uit ‘Along Came Polly’ en ‘The Departed’ nog eens met veel enthousiasme overdoet. Het redt de film evenwel niet.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray