Zoeken

My Mom's New Boyfriend

  • Cinevision.be/nl quoteert My Mom's New Boyfriend met een 2/5
  • Regisseur: George Gallo
  • Cast: Meg Ryan, Antonio Banderas, Colin Hanks
  • Genre: Actiekomedie
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum: 23-07-2008
  • DVD: 07-10-2008
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Bridge Entertainment Group
Bekijk de cover van de film "My Mom's New Boyfriend"

‘My Mom’s New Boyfriend’ lijkt wel de hoogmis van de gevallen sterren. Hoofdrolspeelster Meg Ryan is nog maar een schim van de innemende en goedlachse ‘romantische komedie’-persoonlijkheid die ze was in de jaren tachtig en negentig, en ook co-ster Antonio Banderas zit verlegen om een echte hit. Zijn grootste successen van het afgelopen decennium zijn de ‘Shrek’-films, en daarin was hij zelfs enkel te horen.

Nee, het gaat niet goed met de sterren van weleer, en het ziet er niet naar uit dat deze ‘My Mom’s New Boyfriend’ daar enige verandering in zal brengen. Regisseur-scenarist George Gallo - in een vorig leven scribent van het aanstekelijke script van de buddy-komedie ‘Midnight Run’ - houdt met deze film het midden tussen een thrillerkomedie in de geest van ‘Stakeout’ en zelfs ‘How To Steal A Million’ (één scène lijkt letterlijk gekopieerd) én een romantische komedie zoals Meg Ryan er in het verleden al veel te veel gemaakt heeft. Een halfslachtige poging, die iets te nadrukkelijk alle voorgeprogrammeerde knopjes indrukt, daardoor nooit verrast en zelfs in z’n finale geen sprankje opwinding weet te creëren.

Antonio Banderas speelt de rol van Tommy, een kunstdief die al een paar jaar zijn hand op een prestigieus werkstuk tracht te leggen. Steeds loopt er iets mis, en al meermaals viel hij in de handen van de politie. Met z’n twee partners in crime plant hij een nieuwe roof, ditmaal in een Amerikaans museum. Tijdens de voorbereidingen op die kraak ontmoet hij echter Marty (Meg Ryan), een levenslustige veertiger die nog steeds op zoek is naar de ware Jakob. De vonk tussen de twee springt meteen over, tot ergernis van Marty’s zoon Henry (Colin Hanks). De zaken dreigen echter uit de hand te lopen als Henry, een FBI-profiler, de opdracht krijgt om Tommy te schaduwen. Hij moet alzo z’n eigen moeder bespioneren.

In de jaren tachtig waren films als deze schering en inslag, maar vandaag de dag zijn ze schaars geworden. De reden is eenvoudig: ze zijn passé. Niet dat er uit het scenario geen leuke, luchtige komedie te halen valt, maar Gallo loopt verloren in de vreemde kronkels van z’n eigen scenario. Door zich nooit op één genre te focussen voelt ‘My Mom’s New Boyfriend’ aan als een rommeltje. Een gevoel dat je al na een klein halfuur krijgt en nooit meer verdwijnt tot de eindgeneriek abrupt over het scherm rolt. Ook de acteurs brengen het er maar povertjes vanaf: Meg Ryan acteert als een hysterisch wicht van vooraan in de twintig, Antonio Banderas verwart emoties met een opgetrokken wenkbrauw en Colin Hanks speelt een rol die zijn pa een kwarteeuw geleden zou gespeeld hebben.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray