Zoeken

My Name Is Nobody

  • Cinevision.be/nl quoteert My Name Is Nobody met een 4/5
  • Regisseurs: Tonino Valerii, Sergio Leone (uncredited)
  • Cast: Henry Fonda, Terence Hill, Jean Martin
  • Genre: Western
  • Duur: 117 minuten
  • Releasedatum DVD: 06-11-2007
  • Distributeur DVD: Bridge Entertainment Group
Bekijk de cover van de film "My Name Is Nobody"

Westernpareltjes als de ‘The Man With No Name’-trilogie en ‘Once Upon A Time In The West’ zijn schaars. Deze schitterende genrefilms zijn volledig de verdienste van Italiaans regisseur Sergio Leone, die ook bij deze ‘My Name Is Nobody’ opnieuw mee aan het roer staat, zij het uncredited. De officiële regisseur luidt immers Tonino Valerii.

Jack Beauregard (Henry Fonda), een outlawveteraan, besluit het wat rustiger aan te doen in zijn leven. Wanneer hij echter Nobody (Terence Hill) ziet vissen, verandert z’n leven. Nobody beschouwt Beauregard namelijk als zijn idool en volgt hem op de voet - met een heleboel komische situaties en intermezzo’s als resultaat. Hun wegen kruisen elkaar steeds en zo ontstaat er een speciale band tussen de oude rot en iets jongere knaap. Nobody’s grootste wens is dat Beauregard het opneemt tegen de befaamde bende The Wild Bunch (niet te verwarren met de gelijknamige film van Sam Peckinpah!), honderd vijftig bandieten te paard die alles roven en plunderen wat ze op hun weg vinden. Jack wil dit niet alleen doen, ook al blijft Nobody rotsvast in hem geloven. Wanneer Nobody een dikke premie kan krijgen voor de dood van z’n idool Beauregard, wordt de situatie echter helemaal anders.

De legendarische regisseur Sergio Leone, die ons al eerder verraste met onder andere ‘The Good, The Bad & The Ugly’ en ‘Once Upon A Time In The West’, en Tonino Valerii hebben ook met ‘My Name Is Nobody’ wederom een geweldige prent gemaakt. In deze western staat immers niet zozeer de actie, als wel de humor centraal, wat ervoor zorgt dat de entertainmentwaarde van de film extra de hoogte ingestuwd wordt.

De acteerprestaties van beide hoofdrolspelers zorgen er eveneens voor dat deze film vooruitgaat als een trein. Henry Fonda is uitstekend als ervaren outlaw, maar toch wordt de show gestolen door Terence Hill als Nobody. Hill barst van het komisch talent, is geweldig op dreef en deed ons meermaals in een fikse lachbui schieten. De muziek is ook top en bovendien opnieuw afkomstig van huiscomponist Ennio Morricone, wiens composities ons gedurende heel de film charmeren - de openingsscène is zonder twijfel hét hoogtepunt. ‘My Name Is Nobody’ is dankzij de stijlvolle opnames, grappige vertolking van Terence Hill en vakkundige regie nog steeds de moeite waard om bekeken en herbekeken te worden.

Jimmy Jaspers

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray