Zoeken

My Super Ex-Girlfriend

  • Cinevision.be/nl quoteert My Super Ex-Girlfriend met een 2/5
  • Regisseur: Ivan Reitman
  • Cast: Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris
  • Genre: Komedie
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum: 20-09-2006
  • DVD: 14-03-2007
  • Distributeur: 20th Century Fox
  • DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "My Super Ex-Girlfriend"

Ondanks de aanwezigheid van Uma Thurman en Luke Wilson, is de meest opvallende verschijning in ‘My Super Ex-Girlfriend’, de nieuwe komedie van genrespecialist Ivan Reitman, actrice Anna Faris, die voor de zoveelste keer in haar carrière gecast wordt als onhandige, blonde bimbo. We kunnen ons best voorstellen dat heel wat acteurs of actrices in hun carrière af te rekenen krijgen met een zekere typecasting, maar in het geval van Faris is het aantal werkelijk stuitend. Nog erger - maar dat zegt dan waarschijnlijk meer over haar ‘grotere’ tegenspelers - is dat Anna Faris eigenlijk nog het meest plezier op het scherm tovert. In een afgezaagde vertolking dan nog wel, alsjeblieft.

Uma Thurman maakte enkele jaren geleden een spetterende comeback met haar optreden in het epische ‘Kill Bill’-tweeluik, maar doet er met optredens in onder andere ‘The Producers’ en ‘Be Cool’ alles aan om haar imago opnieuw om zeep te helpen. ‘My Super Ex-Girlfriend’ is haar volgende stap. Nochtans is Thurman geen slechte actrice en we begrijpen dan ook niet hoe ze zich heeft laten verleiden tot zo’n banale, oninteressante en vooral weinig uitdagende rol, die haar talent volstrekt onwaardig is. Luke Wilson valt misschien het minst te verwijten, hij acteert tenslotte al jaren in de schaduw van z’n veel succesvollere broer Owen en na deze film weten we opnieuw waarom.

Natuurlijk valt er af en toe wel eens te lachen - in wezen is ‘My Super Ex-Girlfriend’ een parodie op het superheldengenre dus af en toe steekt een erg geslaagde persiflage de kop op. Alleen jammer dat het verhaal verpakt is als een romantische komedie, want de film mag nog zo zijn best doen een romance te vertellen, we raken nooit echt betrokken bij de liefdesperikelen van de personages. Au contraire, tegenwoordig lijkt het gros van de romantisch getinte Hollywoodcinema minstens voor de helft opgetrokken uit vulgaire seksgrappen. En ook daar maakt deze weinig charmerende film geen uitzondering op.

‘My Super Ex-Girlfriend’ vertrekt vanuit een leuk uitgangspunt met heel wat potentieel, maar blijft jammer genoeg steken op voorspelbaarheid en hoofdzakelijk flauwe humor.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray