Zoeken

Nim's Island

  • Cinevision.be/nl quoteert Nim's Island met een 3/5
  • Regisseurs: Jennifer Flackett, Mark Levin
  • Cast: Abigail Breslin, Jodie Foster, Gerard Butler
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 96 minuten
  • Releasedatum: 30-04-2008
  • DVD: 19-11-2008
  • Distributeur: Belga Films
  • DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Nim's Island"

Het idee om Jodie Foster in een kindvriendelijke familiefilm aan te treffen klinkt al even vreemd als zou Jean-Claude Van Damme plots een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen, maar toch gooit de tweevoudige Oscarwinnares in ‘Nim’s Island’ al haar donkere kantjes eventjes van zich af om zich ten volle op haar komische rol te storten. De actrice staat erom bekend bijzonder selectief te werk te gaan in haar keuzes, en dus was het toch enigszins uitkijken naar dit frivole avontuur, dat - zo blijkt achteraf - niet zou misstaan in de portfolio van het Huis van de Muis. De Foster uit ‘The Accused’, ‘The Silence Of The Lambs’ of ‘The Brave One’ is veraf, maar haar onmiskenbare talent komt wel nog bovendrijven. Al is ze niet de (enige) ster van deze film.

Little Miss Sunshine Abigail Breslin, het meest innemende kindsterretje sinds mensenheugenis, treedt namelijk aan als titelpersonage Nim, een 11-jarige avontuurlijke meid, die samen met haar vader Jack (Gerard Butler) - een wetenschapper die speurt naar nieuwe eencellige organismen - resideert op een onbekend (en onontdekt) eiland, ver weg van de bewoonde wereld. Wanneer Jack een paar dagen de wijde zee opgaat voor een nieuw onderzoek en hij na amper een dag de communicatie met zijn dochter verliest, slaat deze laatste in paniek. Net op dat moment ontvangt ze een mail van Alex Rover (Jodie Foster), de schrijfster van een populaire boekenreeks rond het gelijknamige hoofdpersonage, een Indiana Jonesachtige avonturier. Alex zoekt info voor haar volgende boek en hoopt die bij Jack te vinden. Nim, bang om haar pa te verliezen en denkend dat de Alex Rover aan de andere kant van de internetverbinding de held is uit haar geliefkoosde romans, mailt Alex om hulp. Alex, die al vier maanden haar huis niet uitkwam en voor wie een tripje naar de brievenbus al een heus avontuur is, besluit haar jonge fan ter hulp te snellen.

‘Nim’s Island’ speelt zich af op drie terreinen, waartussen cineastenduo Jennifer Flackett en Mark Levin constant laveert. Zo volgen we Butlers overlevingsdrang bij het repareren van zijn boot, is het fijn vertoeven in het kleine natuurpark van de guitige Nim waar zeehonden voetballen en hagedissen op de trom roffelen én doet Fosters deel sterk denken aan ‘Romancing The Stone’ (de relatie die Alex met haar literaire held heeft, is een doorslag van die tussen Douglas en Turner!). ‘Nim’s Island’ zou je misschien nog het best kunnen omschrijven als een eilandversie van ‘Home Alone’ (de manier waarop Nim de ‘toeristen’ bestookt): klassiek, avontuurlijk en afstevenend op een happy end. De charmante vertolkingen en het speelse toontje krijgt u er helemaal gratis bij.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray