Zoeken

Nothing But Trouble

  • Cinevision.be/nl quoteert Nothing But Trouble met een 1/5
  • Regisseur: Dan Aykroyd
  • Cast: Chevy Chase, Demi Moore, John Candy, Dan Aykroyd
  • Genre: Komedie
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum DVD: 10-01-2006
  • Distributeur DVD: Warner HV
Bekijk de cover van de film "Nothing But Trouble"

Er is een tijd geweest dat de meest succesvolle komedies gekenmerkt werden door de aanwezigheid van één van de volgende acteurs: Chevy Chase, John Candy of Dan Aykroyd. Het in 1991 uitgebrachte ‘Nothing But Trouble’ had zelfs het geluk de drie sterren in één film te herbergen. Het resultaat is echter een van slechte smaak en onprettige humor bolstaande griezelkomedie, waarin de effecten fake ogen en de humordrempel nog lager ligt dan bij de gemiddelde Vlaamse sitcom.

Chris Torne (Chevy Chase) is een succesvolle zakenman, die samen met z’n nieuwbakken kennis Diane (Demi Moore) en twee klanten een trip onderneemt naar een belangrijk zakencongres. Onderweg stranden ze echter in een verlaten dorpje, alwaar ze worden tegengehouden door de plaatselijke sheriff (John Candy). Deze neemt hen mee naar een afgelegen kasteel, alwaar de burgemeester én dorpsrechter (Dan Aykroyd) hen veroordeelt tot enkele dagen gevangenschap. Wat de arme reizigers niet weten is dat het kasteel bestaat uit alle mogelijke hindernissen, rollercoasters en vallen.

Niet alleen vertolkt Dan Aykroyd in dit gedrocht één van de slechtste rollen in z’n carrière, ook is de acteur verantwoordelijk voor het scenario én de regie van dit snel te vergeten schouwspel. De dialogen zijn niet om over naar huis te schrijven en de verschillende plotwendingen zijn zo vergezocht dat al na een halfuur de verveling optreedt. Maar voor wie na een uurtje irritatie dacht dat de zaken niet nog erger konden worden, heeft Aykroyd nog een pijnlijke verrassing in petto in de vorm van twee onuitgewerkte slijmcreaturen, waarvan de acteur bovendien zelf één van de rollen voor z’n rekening neemt.

Chevy Chase was nooit minder grappig dan in deze film, terwijl het voor Demi Moore één van de zovele dieptepunten in haar tamelijk wanstaltige carrière betekent. De enige die hier nog een beetje uit de verf dreigt te komen is John Candy in een dubbelrol als sheriff en wulpse mannenverslindster. Niet dat zijn rol een billenkletser is, maar de acteur probeert er tenminste nog het beste van te maken. Dat het toch niet baat, mag evenzeer wel duidelijk zijn. Wie vrijwillig aan deze film begint, zoekt inderdaad nothing but trouble.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray