Zoeken

The Object Of My Affection

  • Cinevision.be/nl quoteert The Object Of My Affection met een 3/5
  • Regisseur: Nicholas Hytner
  • Cast: Jennifer Aniston, Paul Rudd, John Pankow
  • Genre: Drama
  • Duur: 107 minuten
  • Releasedatum DVD: 10-02-2006
  • Distributeur DVD: 20th Century Fox HE
Bekijk de cover van de film "The Object Of My Affection"

George (Paul Rudd) en Nina (Jennifer Aniston) lijken het perfecte koppel. Ze houden van elkaar, delen een gezellig huis in Brooklyn, hebben eenzelfde smaak over eten en ze zijn dol op ballroom dancing. Er is slechts één probleem in hun ogenschijnlijk perfecte relatie: George is homoseksueel. Wanneer Nina er echter achterkomt dat ze zwanger is van haar vriend Vince (John Pankow), worden de zaken bijzonder gecompliceerd. Vince is dolenthousiast, wil graag met Nina trouwen en als een gelukkig gezin hun kind opvoeden. Nina ziet samenleven met Vince echter niet zitten en zou haar kind graag met George grootbrengen. Maar kan George het aan om een ongetrouwde surrogaatvader te zijn voor de rest van z’n leven?

Nicholas Hytner, bekend van ‘The Madness Of King George’ en ‘The Crucible’, is een uitstekend regisseur en met ‘The Object Of My Affection’ voegt hij een derde geslaagde film op rij toe aan z’n alsmaar groeiende palmares. Deze prent wordt verkocht als een emotioneel drama, maar is in de eerste plaats een gevoelige schets over de levens van enkele mensen, die door omstandigheden bij elkaar gebracht worden. Hoewel bepaalde personages onvergeeflijke fouten lijken te maken, veroordeelt de film niemand en concludeert hij dat iedereen, op z’n eigen manier, op zoek is naar hetzelfde: een beetje affectie in een harde wereld. Af en toe gaat ‘The Object Of My Affection’ een beetje langzaam vooruit, maar saai wordt hij nooit.

Dit is vooral te danken aan de uitstekende vertolkingen van de voltallige cast, aangevoerd door een overtuigende Jennifer Aniston. Aniston is een uitstekende comédienne, maar ook in een dramatische rol weet ze meer dan prima haar mannetje te staan. Ook Paul Rudd, die ondertussen nog steeds niet doorgebroken is, levert een rijpe, gevoelige vertolking af. In de bijrollen is het uitkijken naar onder andere John Pankow, Alan Alda, maar vooral een spitsvondige Nigel Hawthorne, een vaste waarde in Hytners films. ‘The Object Of My Affection’ is een vertederende, mooie film, die het hart op de juiste plaats draagt.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray