Zoeken

Once Upon A Time In The West

  • Cinevision.be/nl quoteert Once Upon A Time In The West met een 5/5
  • Regisseur: Sergio Leone
  • Cast: Henry Fonda, Claudia Cardinale, Charles Bronson, Jason Robards
  • Genre: Western
  • Duur: 167 minuten
  • Releasedatum DVD: 26-04-2005
  • Distributeur DVD: Paramount HE
Bekijk de cover van de film "Once Upon A Time In The West"

‘Once Upon A Time In The West’ vangt aan met een legendarische, meer dan tien minuten durende openingsscène. De gastoptredens van Woody Strode en Jack Elam (die vlieg!) zijn ronduit fantastisch. Charles Bronson treedt aan als Harmonica, een mysterieuze vreemdeling met een harmonica. Samen met een beruchte outlaw (Jason Robards) bundelt hij de krachten voor de bescherming van een mooie weduwe (Claudia Cardinale). Deze laatste wordt immers bedreigd door een genadeloze huurdoder (Henry Fonda).

Het verhaal van ‘Once Upon A Time In The West’ is goed uitgedokterd, maar lijkt niettemin van ondergeschikt belang. Het scenario, geschreven door Sergio Leone, Bernardo Bertolucci en Dario Argento, pakt uit met schitterende dialogen. Toch wordt dit klassieke westernepos vooral gebrandmerkt door de typische Leone-touch. De fascinerende close-ups, de trage maar boeiende shots, de fenomenale finaleclimax en niet te vergeten de fantastische soundtrack van Ennio Morricone.

Charles Bronson levert waarschijnlijk zijn beste vertolking ooit, wat ook gezegd kan worden van Claudia Cardinale. Ook is het uitkijken naar een briljante Jason Robards en een van bakkebaarden voorziene Henry Fonda (onze favoriet!). De finale is er eentje om van te smullen. Aan de hand van een knappe flashback komen we meer te weten over het verleden van de duellerende revolverhelden. Bovendien bevat de film een heldere, schitterende fotografie. ‘Once Upon A Time In The West’ is Leone’s vierde western en meteen ’s mans orgelpunt. Deze wondermooie western is niet alleen Leone’s chef d’oeuvre, maar is zonder twijfel ook één van de beste films ooit gemaakt. Kippenvel!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray