Zoeken

Over Her Dead Body

  • Cinevision.be/nl quoteert Over Her Dead Body met een 2/5
  • Regisseur: Jeff Lowell
  • Cast: Eva Longoria, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs
  • Genre: Komedie
  • Duur: 95 minuten
  • Releasedatum: 21-05-2008
  • DVD: 26-11-2008
  • Distributeur: KFD
  • DVD: Entertainment One
Bekijk de cover van de film "Over Her Dead Body"

‘Over Her Dead Body’ wordt overal verkocht als het nieuwe Eva Longoria-vehikel, maar wat opvalt na een eerste (en enige) visie - over my dead body dat we deze nog eens ondergaan - is dat haar rol het minst ontwikkeld wordt en iets over halfweg zelfs een hele poos uit het verhaal verdwijnt. Hoewel de titel duidelijk geïnspireerd is op haar personage Kate, die op haar trouwdag met een ijssculptuur in aanraking komt (lees: het valt recht op haar) en de botsing niet overleeft.

Ze belandt in het hiernamaals, waar ze al gauw de vrouwelijke tegenpool van Sint-Pieter de wind van voren geeft. Niet wetend wat er met haar zal gebeuren vindt ze zichzelf terug op aarde onder de levenden. Alleen, zij is een geest, die enkel door andere op aarde rondwarende geesten kan waargenomen worden. Ze zoekt haar ex-verloofde Henry (Paul Rudd) op, die ondertussen al bijna een jaar snottert om zijn verlies. Aangespoord door zijn zus laat Henry zich overhalen een medium op te zoeken om zo in contact te komen met Kate. Hij bezoekt Ashley (Lake Bell), die zich uitgeeft als medium maar de gave toch niet lijkt te bezitten, tot de vonk overslaat tussen haar en Henry. Plots krijgt ze het bezoek van Kate - die ze ook kan zien en horen - die zweert dat ze niet zal rusten tot ze hun relatie kapot heeft gemaakt.

Wat volgt, is een hele reeks voorspelbare situaties, die we al eerder (en grappiger) in andere films over geesten die plots op aarde rondhossen hebben gezien. Het clichézwangere verhaalverloop - je weet waar de film naartoe gaat - is echter niet de grootste doorn in het oog, maar wel de manier waarop Hollywood om lijkt te gaan met de portrettering van de liefde. Het aan-af-spelletje tussen Henry en Ashley werkt in het begin nog aanstekelijk, maar de brute en volslagen respectloze afwikkeling wekt irritatie op. Vooral het nevenpersonage van Jason Biggs komt er hoogst bekaaid vanaf.

‘Over Her Dead Body’ schippert voortdurend tussen romantiek en humor, maar weet op geen van beide fronten écht te scoren. Het sentiment voelt iets te voorgeprogrammeerd van de fabricageband gerold, terwijl de flauwe grappen een hoog repetitief karakter hebben: het gaat altijd om Kate, die Ashley op de zenuwen werkt of voor schut zet. De enthousiaste vertolkingen van vooral nieuwkomster Lake Bell en Paul Rudd (bekend uit de Judd Apatow-clan) zorgen wel nog voor de nodige chemie, maar die wordt grotendeels tenietgedaan door het makke scenario waarin beide acteurs zich staande moeten zien te houden. Eva Longoria, op haar beurt, heeft eigenlijk zo weinig om handen (buiten de gebruikelijke geestfratsen) dat het een wonder mag heten dat zij niet over my dead body heeft geroepen toen men haar dit scenario voorschotelde. Ze moet wel een hele desperate housewife geweest zijn.

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray