Zoeken

The Pacifier

  • Cinevision.be/nl quoteert The Pacifier met een 2/5
  • Regisseur: Adam Shankman
  • Cast: Vin Diesel, Lauren Graham, Brittany Snow
  • Genre: Komedie
  • Duur: 91 minuten
  • Releasedatum: 06-04-2005
  • DVD: 22-08-2005
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "The Pacifier"

Na actievolle successen als ‘Pitch Black’, ‘xXx’ en ‘A Man Apart’, zoekt Vin Diesel z’n heil nu in het komediegenre met ‘The Pacifier’, een inspiratieloze en van clichés samengeraapte familiekomedie, die nog het best te omschrijven is als een mengeling van ‘Kindergarten Cop’ en ‘Home Alone’.

De navy seal Shane Wolf (Vin Diesel) krijgt de opdracht de vijf kinderen van een onlangs vermoorde wetenschapper te bewaken en ervoor te zorgen dat hen niets overkomt. Terwijl hun moeder een tweetal weekjes alle financiële zaken regelt, moet Shane het huishouden regelen, op zoek gaan naar een uiterst geheimzinnig overheidsproject én alle aanvallen op het huis afweren.

Het verhaal is weinig origineel en boogt op ongeïnspireerde grappen en oervoorspelbare scenariowendingen. Al vanaf het begin wordt duidelijk hoe deze hopeloos afgezaagde formulefilm zal aflopen. Het verloop van de prent lijkt wel een samenraapsel van ontelbaar veel bekende familiekomedies, waaruit telkens enkele kernscènes overgenomen zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat we als kijker meermaals met een onvermijdelijke déjà vu af te rekenen hebben, maar ook dat we ons naargelang de prent vordert stierlijk gaan vervelen. Naast deze al dan niet bewuste verwijzingen, zijn er natuurlijk ook de resem goedkope grappen en grollen, draaiend rond kinderen. Jawel, ook in deze prent passeren kotsende baby’s, vuile luiers en slaapverwekkende kinderliedjes de revue.

Ook een groot minpunt is het gebrek aan karaktervoorstelling. Aan het einde van deze anderhalf uur durende schertsvertoning hebben we niet in het minst het gevoel dat we kennis gemaakt hebben met de verschillende protagonisten - naast alle oppervlakkige hoofdpersonages zijn er uiteraard ook nog de karikaturale schooldirectrice en dito voorzitter van het rugbyteam. Vin Diesel komt als robuuste actieheld soms prima voor de dag, maar deze rol ligt hem duidelijk niet. De drie oudste kinderen leveren nog wel enthousiaste en bij momenten vermakelijke vertolkingen, maar zij kunnen het geheel jammer genoeg niet rechttrekken. ‘The Pacifier’ is weinig origineel en eigenlijk volstrekt overbodig. Vooral bestemd voor de jongere kijkers!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray