Zoeken

Paycheck

  • Cinevision.be/nl quoteert Paycheck met een 3/5
  • Regisseur: John Woo
  • Cast: Ben Affleck, Uma Thurman, Aaron Eckhart
  • Genre: Actiethriller
  • Duur: 124 minuten
  • Releasedatum: 25-02-2004
  • DVD: 18-06-2007
  • Distributeur: UPI
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Paycheck"

Verfilmingen van Philip K. Dick zijn meestal interessant. ‘Blade Runner’, ‘Total Recall’ en ‘Minority Report’ behoren tot de hele goeie, ‘Screamers’ was best oké, alleen ‘Impostor’ kon zijn verwachtingen niet inlossen. Met ‘Paycheck’ is het de beurt aan Chinees regisseur John Woo om een kortverhaal van de sciencefictionauteur naar het grote scherm te vertalen. Het resultaat is een onderhoudende, intrigerende actiethriller, die uitpakt met goede vertolkingen, enkele knappe actiescènes en een boeiende finale.

Michael Jennings (Ben Affleck) is een kei in zijn job. Hij wordt door high-tech bedrijven ingehuurd voor het verwezenlijken van erg gespecialiseerde projecten. Zodra zijn opdracht voltooid is, wordt zijn geheugen gewist tot het moment waarop hij aan de opdracht begon. Wanneer hij in zee gaat met vriend Jimmy (Aaron Eckhart), zal dit zijn verdere leven drastisch veranderen. Hij engageert zich voor een opdracht van drie jaar, waarvoor hij met een paycheck van 92 miljoen dollar beloond zal worden. Wanneer de cyclus voltooid is en zijn geheugen opnieuw deels leeg gehaald is, blijkt dat hij in die periode afstand heeft genomen van betaling en een enveloppe met twintig alledaagse kleinigheden naar zichzelf heeft opgestuurd. Wanneer hij op de vlucht moet voor zowel Jimmy’s mannen als de FBI, ontdekt hij dat al deze attributen van essentieel belang zijn.

Ben Affleck komt opvallend volwassen over, terwijl Eckhart voor het eerst in zijn carrière echt overtuigt. De meest markante vertolking is niettemin afkomstig van een sterk op dreef zijnde Uma Thurman, die – door haar gevechtskunsten, specifieke kapsel en zonnebril – erg veel doet denken aan haar personage in ‘Kill Bill’. Zeven jaar na het uitmuntende ‘Face/Off’ levert Woo opnieuw een film af, die een beetje zijn oude niveau benadert. ‘Paycheck’ komt nogal stroef uit de startblokken, maar eens op dreef biedt de film een sensationele rit vol actie en avontuur.

DVD-Recensie
De dvd van ‘Paycheck’ is een bijzonder verzorgde uitgave. Niet alleen worden we getrakteerd op een voor de liefhebbers erg interessante audio commentary, ook komen we meer te weten over de uitvoering van het diverse stunt- en vliegwerk. Erg leuk - en meestal onze favoriet op dvd-releases - zijn de verwijderde scènes én ook het alternatieve einde. Voor de liefhebbers van actiefilms is deze ‘Paycheck’ een absolute aanrader!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray