Zoeken

Philadelphia

  • Cinevision.be/nl quoteert Philadelphia met een 4/5
  • Regisseur: Jonathan Demme
  • Cast: Tom Hanks, Denzel Washington, Jason Robards
  • Genre: Drama
  • Duur: 120 minuten
  • Releasedatum DVD: 19-02-2004
  • Distributeur DVD: Sony Pictures HE
Bekijk de cover van de film "Philadelphia"

Kort na zijn promotie, wordt Andrew Beckett (Tom Hanks) de laan uitgestuurd door zijn homofobe baas Charles Wheeler (Jason Robards). De aids-patiënt Andrew wordt ontslagen wegens incompetentie, maar zelf vermoedt hij dat er meer achter zit. Hij neemt advocaat Joe Miller (Denzel Washington) onder de arm en daagt zijn ex-werkgevers voor de rechtbank.

‘Philadelphia’ houdt het midden tussen een drama over de aids-problematiek en een rechtbankfilm. Twee jaar na ‘The Silence Of The Lambs’ gooit regisseur Jonathan Demme het duidelijk over een andere boeg en kiest hij voor een sobere, integere en emotionele aanpak. Het welslagen van deze film hangt grotendeels af van de fenomenale vertolking van hoofdacteur Tom Hanks, die welverdiend een Oscar wegkaapte. Ook Bruce Springteen mocht zo’n felbegeerd beeldje mee naar huis nemen voor het titelnummer. In bijrollen herkennen we een goede Denzel Washington, een doorbrekende Antonio Banderas, een modale Mary Steenburgen en een uitbollende Jason Robards.

‘Philadelphia’ springt heel gevoelig om met emoties en weet op verschillende momenten aangrijpend uit de hoek te komen zonder te vervallen in kitscherige melo-scènes of overdreven tranerigheid. Hoewel de prent veelal voorspelbaar is en het einde verre van onverwacht komt, wordt hij meer dan prima overeind gehouden door een goede soundtrack, een boeiende regie en voortreffelijke vertolkingen!

DVD-Recensie
De nieuwe special edition van ‘Philadelphia’ is een waar juweeltje. Niet alleen is de film een aanrader, ook de extra’s zijn om duimen en vingers bij af te likken. Zo vinden we op deze dubbeldisc de razend interessante audiocommentaar van regisseur Jonathan Demme terug, maar ook verscheidene documentaires en verwijderde scènes. Naast een originele making of, een tv-spot en de videoclip van Springsteens Oscarwinnende song, bevinden er zich ook nog de traditionele bioscooptrailer en filmografieën op deze onvoorwaardelijke aanrader voor elke filmliefhebber!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray