Zoeken

Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest

  • Cinevision.be/nl quoteert Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest met een 3/5
  • Regisseur: Gore Verbinski
  • Cast: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 150 minuten
  • Releasedatum: 26-07-2006
  • DVD: 24-11-2006
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest"

Één van de grootste kassuccessen van de afgelopen jaren is ongetwijfeld de ouderwetse avonturenfilm ‘Pirates Of The Caribbean’, een pretentieloze en charmante kwajongensfilm met een uitmuntende vertolking van eeuwige speelvogel Johnny Depp, die voor z’n kolderieke interpretatie van kapitein Jack Sparrow zelfs een Oscarnominatie kreeg. Een vervolg kon uiteraard niet uitblijven en dus besloot cineast Gore Verbinski, eveneens bekend van ‘The Ring’ en ‘The Weather Man’, mee te gaan met de huidige sequeltrend, namelijk twee back-to-back-vervolgen, die snel na elkaar in de zalen zullen verschijnen en die bovendien in één trok opgenomen werden om de productiekosten te drukken.

Het eerste resultaat is ‘Dead Man’s Chest’, een tweeënhalfuur durende opvolger, waarin actie, humor en een degelijk uitgewerkt scenario opnieuw hand in hand gaan. De vele plotdetails besparen we u, maar wel geven we graag mee dat het zeer aangewezen is om deel één vers in het geheugen te hebben; ‘Dead Man’s Chest’ zit immers vol van verwijzingen naar z’n populaire voorganger. Toch is deze eerste sequel niet helemaal feilloos en ons voornaamste bezwaar met deze hedendaagse popcornclassic is dan ook de lengte. Niet dat we opkijken tegen een lange zit, maar bij verschillende weliswaar mooi georchestreerde actiescènes hadden we het gevoel dat Verbinski iets te veel z’n best deed om z’n vakmanschap te etaleren. Door het overaanbod aan lange spektakelscènes kent ‘Dead Man’s Chest’ ook geen echte finale, aangezien het slotduel niet noodzakelijk indrukwekkender is dan alle tweestrijden die voorheen hun opwachting maakten.

Johnny Depp is opnieuw uitstekend op dreef, al krijgen Orlando Bloom en Keira Knightley minstens zoveel screentime toebedeeld. Depp mag dan al de ster blijven, z’n twee tegenspelers leveren eveneens uitstekend werk. Bijrollen zijn dit keer weggelegd voor een ietwat vlakke Tom Hollander en een geinige Bill Nighy, die als Davy Jones enkele hilarische scènes ten berde mag brengen. ‘Pirates Of The Caribbean: Dead Man’s Chest’ is in verhouding tot zijn voorganger niets nieuws onder de zon, maar de entertainmentwaarde ligt nog steeds hoog. Let ook op de uitstekende cliffhanger, die ons nu al doet watertanden naar het waarschijnlijk even spectaculaire slotstuk!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray