Zoeken

Pirates Of The Caribbean: At World's End

  • Cinevision.be/nl quoteert Pirates Of The Caribbean: At World's End met een 3/5
  • Regisseur: Gore Verbinski
  • Cast: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley
  • Genre: Avontuur
  • Duur: 168 minuten
  • Releasedatum: 23-05-2007
  • DVD: 23-11-2007
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "Pirates Of The Caribbean: At World's End"

We zullen meteen met de deur in huis vallen: ‘Pirates Of The Caribbean: At World’s End’, het derde en vermoedelijk laatste deel in de succesvolle zeemanstrilogie, is alweer een hele verbetering ten opzichte van het verdienstelijke, maar ietwat eentonige tweede luik. Nochtans is ‘At World’s End’ een nog langere zit; de film klokt af op bijna drie uur, maar toch bewijst cineast Gore Verbinski, die naast de vorige twee delen ook verantwoordelijk is voor blockbusters als ‘The Ring’ en ‘The Mexican’, dat hij kaas gegeten heeft van dosering. Dit keer wel, althans.

Er zit een pak spektakel in dit derde deel, maar de scènes worden netjes verdeeld over de verschillende sleutelmomenten en geen enkel duel of kanongeschal voelt langdradig of overbodig. Natuurlijk moet je alles met een korreltje zout nemen - en ook de oplossingen van enkele onbeantwoorde vragen zijn niet altijd even geloofwaardig - maar toch keert dit slotstuk opnieuw back to basics; het is namelijk opnieuw smullen geblazen van de heerlijk gechoreografeerde zwaardgevechten en het hilarische gekibbel tussen de hoofdpersonages. De film baadt in een grauwe, duistere fotografie, maar dat belet Verbinski niet om geregeld mooie plaatjes uit z’n artistieke mouw te schudden - let op de voortreffelijke ‘Once Upon A Time In The West’-scène of de openingsscène, waarin een piratenliedje langzaam maar zeker crescendo gaat en de duistere ophangingen meteen de toon zetten voor een perfect uitgekiende rollercoaster. Ook wanneer de helden zich op Singaporese grond begeven, oogt het fenomenaal.

Johnny Depp is andermaal één van de dragende factoren van de film - hoeft het gezegd dat hij ook dit keer subliem is? - maar toch valt op dat ook de scènes zonder hem overtuigend genoeg zijn. Het is een blij weerzien met Orlando Bloom (jawel, hij blijkt prima geschikt voor deze rol!) en Keira Knightley, maar vooral de terugkeer van Geoffrey Rush bleek een uitstekende keuze. Nieuwkomer van dienst is de Aziatische superster Chow Yun-Fat, die gestalte geeft aan een piratenleider uit Singapore en deze rol met verve - en met een mysterieus ringbaardje - inkleedt.

Of ‘Pirates Of The Caribbean: At World’s End’ daadwerkelijk de laatste aflevering uit de reeks zal zijn, weet voorlopig niemand, maar we hopen het alvast. Niet omdat we de fratsen van kapitein Jack Sparrow en zijn kleurrijke achterban beu zijn, maar wel omdat we ervan houden als een reeks afscheid neemt in schoonheid - let op hoe de eindscène een leuke terugkoppeling vormt naar de eerste film. Met ‘At World’s End’ heeft deze saga een meer dan waardige afsluiter. Het is mooi geweest, savvy?

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray