Zoeken

Podium

  • Cinevision.be/nl quoteert Podium met een 4/5
  • Regisseur: Yann Moix
  • Cast: Benoît Poelvoorde, Jean-Paul Rouve, Julie Depardieu
  • Genre: Komedie
  • Duur: 97 minuten
  • Releasedatum: 11-02-2004
  • DVD: 25-11-2004
  • Distributeur: Belga Films
  • DVD: Universal Pictures
Bekijk de cover van de film "Podium"

Benoît Poelvoorde is Bernard Frédéric, dé ultieme Claude François-imitator. Wanneer hij op een keer moet kiezen tussen zijn idool en zijn geliefde Véro (Julie Depardieu), kiest hij voor het laatste. De twee trouwen en krijgen een zoontje. Vijf jaar later blijkt het koppel nog steeds arm te zijn en is Bernard zijn fascinatie voor Claude François nog niet verloren. Bijgestaan door zijn oude gabber Couscous (Jean-Paul Rouve), besluit hij deel te nemen aan een dubbelgangerwedstrijd. Samen gaan ze op zoek naar vier vrouwelijke danseressen om de voorbereidingen voor de wedstrijd te kunnen starten. Er is echter één probleem: Bernards vrouw.

‘Podium’ is een knotsgekke komedie, die vooral uitblinkt door zijn perfecte dosering van humor en dramatiek. Benoît Poelvoorde is fenomenaal en bewijst eens te meer een schitterend komedieacteur te zijn. Poelvoorde weet zich zodanig goed in zijn rol in te leven dat je op sommige momenten meent naar de echte Claude François te kijken. Dat deze film een eerbetoon is aan de Franse zanger, staat buiten kijf. Zelfs op zijn plotse dood wordt een, hetzij iets minder komische, allusie gemaakt. Het verhaal is zeer rechtlijnig en misschien wel iets te voorspelbaar, maar toch is dit geen hinderpaal. De film speelt op charmante wijze met de liedjes van Cloclo en weet sommige teksten op gepaste momenten te integreren. Af en toe wordt de spot gedreven met de voornaamste Franse zangers uit de jaren zestig-zeventig. Door de roze en blauwe glitterpakjes, krijgt de prent bovendien ook een extra kitscherige uitstraling.

Poelvoorde wordt in zijn verbluffende vertolking geflankeerd door een al even geestige Jean-Paul Rouve als Polnareff-imitator en een opvallend sterk acterende Julie Depardieu. Grappigste moment: de sollicitatiesessies met de potentiële danseressen. ‘Podium’ is één brok hilariteit, waar af en toe plaats wordt gemaakt voor een beetje dramatiek. Zeer aandoenlijk filmpje!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray