Zoeken

The Princess Diaries 2: Royal Engagement

  • Cinevision.be/nl quoteert The Princess Diaries 2: Royal Engagement met een 2/5
  • Regisseur: Garry Marshall
  • Cast: Anne Hathaway, Julie Andrews, Hector Elizondo, John-Rhys Davies
  • Genre: Romantische komedie
  • Duur: 115 minuten
  • Releasedatum: 22-12-2004
  • DVD: 25-04-2004
  • Distributeur: Walt Disney Studios
  • DVD: Walt Disney Studios HE
Bekijk de cover van de film "The Princess Diaries 2: Royal Engagement"

Drie jaar na het succesvolle en lichtcharmante komedie’tje ‘The Princess Diaries’, installeert cineast Garry Marshall zich opnieuw achter de camera voor de sequel: ‘The Princess Diaries 2: Royal Engagement’.

Mia (Anne Hathaway), inmiddels afgestudeerd en fiere prinses van het fictieve Genovia, is nog maar net in het paleis ingetrokken bij haar grootmoeder-koningin Clarisse (Julie Andrews), wanneer ze te horen krijgt dat ze binnenkort zelf de koningskroon op haar hoofd mag zetten. Er is echter een klein addertje onder het gras: volgens een Genoviaanse wet moet een prinses gehuwd zijn voor ze tot koningin gekroond kan worden. Het is aan Mia om binnen dertig dagen een gepaste echtgenoot te vinden.

‘The Princess Diaries 2’ is overduidelijk bedoeld voor de horde tienermeisjes met gelakte nagels, wapperende paardenstaarten, flashy gsm’etjes en roze rugzakjes. De humor blijft erg braaf tot zelfs krampachtig naïef en bestaat hoofdzakelijk uit de visuele fratsen van het onwennige hoofdpersonage. Woordspelingen, spetterende dialogen of hilarische quotes komen hier jammer genoeg niet voor en blijken eens te meer een zeldzaamheid te zijn in dit soort van pretentieloze, maar karikaturale en archetypische tienerfilmpjes. Ook het scenario, volgestouwd met geforceerde plotwendingen en onrealistische situaties, blijkt een slag in het water.

Gelukkig maken de opmerkelijke en zichtbaar enthousiaste acteerprestaties deze bijna twee uur durende wildgroei aan romantische pathetiek dan toch geen volslagen ramp. Anne Hathaway amuseert zich zienderogen en vormt een prima tandem met oude rot Julie Andrews, die voor het eerst sinds een stop van vijftien jaar publiekelijk een liedje zingt. Hector Elizondo is lichtgrappig als de politiek incorrecte bodyguard en John-Rhys Davies mag nog ’s de clichématige slechterik vertolken. Als film is het een staal zonder waarde, maar voor de vakantiegenietende schoolgaande jeugd is ‘The Princess Diaries 2’ ongetwijfeld een welgekomen kerstgeschenk!

Peter Janssens

© Cinevision.be/nl

   Bioscoop

   DVD/Blu-Ray